John David Washington in Tenet van Christopher Nolan 2020

Een bioscooprecord? In deze coronatijd? Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt Tenet wist toch echt opnieuw een Nederlands record op zijn naam te zetten! Ondanks de coronacrisis heeft regisseur Christopher Nolan het enorm goed gedaan met zijn film.

Tenet trek 662.000 bezoekers

Tenet heeft in Nederland sinds de release op 26 augustus met 662.000 bezoekers ruim 7,1 miljoen euro in het laatje gebracht. En daarmee is het in Nederland de best bezochte film van regisseur Christopher Nolan. Tenet overtreft met die opbrengst namelijk ook zijn eerdere hit Inception. Die film bracht destijds 7,096 miljoen euro op.

Article continues after the ad

Wat draait er eigenlijk in de bios?

Hoe kan het dat Tenet het zo goed gedaan heeft? De film was in augustus de eerste grote film die in de coronacrisis uitkwam. Alle andere releases werden (en worden!) uitgesteld of verschijnen rechtstreeks op de streamingdiensten. Kijk maar naar Mulan! Het is dus geen wonder dat mensen die graag naar de bioscoop wilden massaal voor Tenet kozen. Toch is het nog maar de vraag of het een slimme zet is geweest om de film middenin de coronacrisis uit te brengen... Het is namelijk nog onduidelijk of de film uiteindelijk winst weet te maken! De film heeft tot nu toe wereldwijd zo'n 330 miljoen dollar opgebracht. Het productiebudget bedroeg zo’n 200 miljoen dollar, waar uiteraard ook nog een flink bedrag bovenop kwam voor de marketing.

Heb je de nieuwste van Christopher Nolan nog niet gezien? Check hier onze recensie en lees je in met deze zeven dingen die je moet weten voor je de film gaat kijken. Heb je de film al wel gezien en ben je op zoek naar iets soortgelijks? Deze zeven films moet je kijken als je van Tenet genoot!