Christopher Nolan

Christopher Nolan is met blockbusters zoals Inception, Interstellar en zijn laatste hit Tenet een legende. Maar nu krijgt de regisseur een hoop kritiek, nadat hij woest reageerde op filmstudio Warner Bros. om alle films van 2021 simultaan met de bioscooprelease op HBO Max uit te brengen.

Nolan noemt HBO Max zelfs “de slechtste streamingdienst” die er is: “Sommige van de grootste filmmakers en meest belangrijke filmsterren gingen afgelopen nacht naar bed met het idee dat ze werkten voor de beste filmstudio, om wakker te worden en te ontdekken dat ze in werkelijkheid werken voor de slechtste streamingdienst.”

‘Ik haat zijn houding’

Christopher heeft liever dat zijn film in de bioscoop draait. Een hoop mensen laten op Twitter weten het oneens te zijn met de regisseur en vinden het wel fijn dat er een keuze is tussen het kijken vanaf de bank of op een groot bioscoopscherm: “Nolans opmerking is erg kortzichtig en puur ego.”

Article continues after the ad

 

Christoper Nolan fans

Maar Christopher heeft ook wat fans die hem verdedigen. Zo tweet iemand: “Warner: Hé, laten we in feite iets achter je rug doen!”

Gelukkig konden wij in Nederland zijn laatste film wél zien in de bioscopen. Als je de sci-fi ook zo geweldig vindt check dan deze lijst met de 7 films die je moet kijken na het zien van Tenet.

Na deze 2020-hit hebben wij meteen alle Chrisopher Nolan-films gerankt. Op welke plek denk jij dat Tenet staat?