Daniel Craig keert terug in Bond 25. Helaas geldt dat niet voor zijn Spectre-tegenspeler Christoph Waltz.

Article continues after the ad

Formidabel

De laatste Bond-film Spectre werd gemengd ontvangen. Maar iedereen was het er wel over eens dat Christoph Waltz (Django Unchained) in de rol van Ernst Blofeld weer een formidabele schurk neerzette. Helaas zal Waltz niet terugkeren voor de volgende Bond-film, die voorlopig alleen bekend is onder de titel Bond 25. Dat onthulde de Oscar-winnaar in een interview met de Italiaanse website Talky Movie.

Traditie

“Ik vind het heel jammer, maar het is nu eenmaal traditie dat er een nieuwe komt. Helaas, ik had het heel leuk gevonden om weer mee te doen”, aldus Waltz. Het is niet helemaal duidelijk op welke traditie de acteur doelt: een nieuwe Bond-schurk of een andere acteur in de rol van Blofeld? In het verleden werd het hoofd van de criminele organisatie SPECTRE onder anderen gespeeld door Donald Pleasence (Halloween), Telly Savalas (Kojak) en Max von Sydow (The Exorcist).

Een derde optie is dat Waltz liegt dat hij barst. In de aanloop naar Spectre ontkende hij tenslotte ook zonder een spier te verrekken dat hij in de huid zou kruipen van de sinistere Blofeld. Dat is precies wat een Bond-schurk zou doen!

Bond 25 zal in 2019 in de bioscopen draaien.