Christian Bale trotseert wederom de kale vlaktes van ruraal Amerika, maar dit keer is-ie niet alleen. In de keiharde western Hostiles wordt-ie bijgestaan door een rustieke snor. Benieuwd? Bewonder zijn chef d'oeuvre hierboven in de nieuwe trailer van de film.

Article continues after the ad

3:10 to Yuma 2

Verrassend genoeg is Hostiles qua verhaal niet zo anders dan Bale's eerdere Western-werk. Net als in 3:10 to Yuma, waar hij tien jaar geleden in speelde, moet de beste man ook dit keer een belangrijke persoon van punt A naar punt B vervoeren.

Blocker

Dit keer echter geen schietgrage Russel Crowe, maar een stervend stamhoofd van de Cheyenne-indianen, gespeeld door Wes Studi. Samen met een groepje soldaten moet hij, Kapitein Joseph Blocker, ervoor zorgen dat deze Chief Yellow Hawk veilig thuiskomt. Kleine kanttekening: Blocker heeft het niet zo op "savages".

Gooi daar nog een paar ongehoorzame soldaten, een jonge weduwe, een drukkend landschap en een stel moordlustige Comanche-indianen tegenaan en je hebt een zenuwslopende western te pakken. 

Cast & regisseur

Naast Bale zullen ook Jesse Plemons (Breaking Bad), Rosemund Pike (Gone Girl), Paul Anderson (Peaky Blinders), Stephen Lang (Avatar) en Ben Foster (3:10 to Yuma) een rol hebben in de film. De regie is in handen van Scott Cooper, die ook gangsterfilm Black Mass op zijn naam heeft staan.