Fans van Chris Hemsworth worden komende winter op hun wenken bediend. Na de Marvel-film Thor: Ragnarok speelt de kick-ass acteur in de waargebeurde oorlogsfilm 12 Strong!

Article continues after the ad

Te paard

De oorlogsfilm 12 Strong vertelt het waargebeurde verhaal van de groene baretten die na de terroristische aanslagen van 2001 op zoek gaan naar de daders. Hun missie brengt hen naar Afghanistan. Daar moeten ze het met behulp van een lokale warlord opnemen tegen de Taliban. Alsof dat nog niet gevaarlijk genoeg is, moeten ze hun strijd vanwege het onbegaanbare terrein te paard voeren!

Uitstapje

De leider van de groene baretten wordt gespeeld door Chris Hemsworth, die een kort uitstapje maakt van het Marvel-universum na Thor: Ragnarok. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Michael Shannon (Boardwalk Empire) en Michael Peña (The Martian). De film zal geproduceerd worden door Jerry Bruckheimer. Hij tekende eerder voor actiekrakers als Top Gun, The Rock en Black Hawk Down!

12 Strong zal vanaf januari 2018 in de Amerikaanse bioscopen draaien. Het is nog niet bekend of en wanneer de film in Nederland zal worden uitgebracht.