Door alle narigheid rond de Guardians Of The Galaxy-films, zou je bijna verwachten dat een derde film definitief van de baan is. Dát is volgens Chris Pratt niet nodig, maar hij heeft zelf ook geen idee wanneer hij wél komt.

Op de première van The LEGO Movie 2: The Second Part, vroeg het blad Variety aan Pratt hoe het nou precies zat met het derde deel uit de Guardians Of The Galaxy-reeks. Die vraag is zeer terecht. Vorig jaar werd Guardians-regisseur James Gunn ontslagen, nadat een paar oude, smakeloze tweets van ‘m werden opgeduikeld. Hoewel fans en de cast van de films Gunn steunden, waren Marvel en (vooral) Disney onverbiddelijk.

More content below the advertising

 

Door het vertrek van Gunn is er eigenlijk geen materiaal om het filmen te starten, en de productie is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Hoofdrolspeler Dave Bautista lijkt sowieso geen zin te hebben om terug te keren als Drax the Destroyer.

De Gunn-factor

James Gunn verkaste trouwens naar Marvel-rivaal DC, om te werken aan de nieuwe Suicide Squad-film. Naar verluidt schrijft én regisseert hij deze film, net zoals hij deed met Guardians 1 en 2.

Chris Pratt beloofde op de première dat er een derde, afsluitende Guardians Of The Galaxy-film zal verschijnen. ‘Ik weet nog niet hoe de film er precies uit komt te zien, maar iedereen die bij Guardians betrokken is wil de fans tevreden stellen, en de trilogie op een mooie manier afsluiten’. Volgens Pratt wordt er achter de schermen hard gewerkt, en gezocht naar oplossingen.

 

Het filmen van Guardians Of The Galaxy 3 had eigenlijk in november 2018 moeten beginnen. Voorlopig is er vooral onduidelijkheid over het derde avontuur van de Guardians… Mogelijk wordt het script van James Gunn wél gebruikt, ook al regisseert hij de film niet, maar dit is nog niet helemaal duidelijk.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 stond vóór de hele Gunn-controverse gepland voor een release in 2020. Door al het gedoe is de film minstens een jaar vertraagd. Als nieuwe verschijningsdatum wordt 2022 genoemd, maar op dit is zelfs onduidelijk of dát haalbaar is.

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.