Chris Hemsworth-fans kunnen hun hart ophalen. Naast een nieuwe Thor-film is de Australische god binnenkort te zien in het heftige oorlogsdrama 12 Strong. De tweede trailer kun je nu checken.

Article continues after the ad

12 Strong

12 Strong vertelt het verhaal van twaalf groene baretten die direct na de aanslagen van 11 september 2001 naar Afghanistan worden gestuurd. Aldaar trekken ze te paard het onherbergzame landschap in. Samen met een plaatselijke generaal, voeren ze oorlog tegen de plaatselijke Taliban.

Explosies, mannen en vrouwen die thuisblijven

Aan de hoeveelheid explosies, mannen-onder-elkaar-gesprekken en thuisblijvende vrouwen af te zien belooft dit een Amerikaanse oorlogstranentrekker pur sang te worden. Met een Australiër in de hoofdrol, dat wel. Naast Chris zijn ook Michael Shannon (Man of Steel), Michael Peña (End of Watch) en Trevante Rhodes (Moonlight) te zien. 

12 Sterk

12 Strong is gebaseerd op het boek Horse Soldiers, wat op zijn beurt weer gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De film wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer, die ook de Pirates-films op zijn naam heeft staan.