Vorige maand nam Chris Evans nog op emotionele wijze afscheid van zijn rol als Captain America, toen zijn draaidagen voor Avengers 4 erop zaten. Volgens één van de meest vooraanstaande Marvel-regisseurs is de rol van Steve Rogers in het Marvel Universum echter nog lang niet uitgespeeld. Huh?
 

Article continues after the ad

“Fans zullen er snel genoeg achter komen”

Joe Russo, die samen met zijn broer Anthony nu al vier keer Chris Evans als Captain America heeft geregisseerd (Winter Soldier, Civil War, Infinity War en Avengers) zei over dit afscheid het volgende: “Ik denk dat het voor hem emotioneler was dan voor ons, want hij is nog lang niet klaar. Ik ga niet uitleggen wat ik bedoel, maar fans zullen er snel genoeg achter komen”, aldus de filmmaker in een interview met dagblad USA Today.

 

Toch nog een toekomst voor Steve Rogers?

Evans heeft al vaak geroepen dat hij na de vierde Avengers niet meer te zien zal zijn als de rood-wit-blauwe held met het schild. Daarmee is het echter nog steeds mogelijk dat zijn personage Steve Rogers de titel van Captain America opgeeft, en onder zijn eigen naam of onder een andere naam verder gaat in het Marvel Universum. Vooralsnog blijft het gissen wat Russo met zijn cryptische uitspraken bedoelt. Op 24 april weten we het waarschijnlijk, want dan zal Avengers 4 eindelijk in première gaan.