Captain America
Captain America

Marvel-fans reageerden met liefde op de afscheidstweet van Chris Evans (Captain America). Drie tellen later viel het kwartje: ‘Gaat Captain America dood in Avengers 4?’ Paniek!

Dat Chris Evans zou stoppen als Captain America was niet echt geheim: zijn contract is simpelweg afgelopen. Toen zijn opnames voor Avengers 4 erop zaten, stuurde hij een emotioneel bericht de wereld in.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodbye Cap...💔

Een bericht gedeeld door Chris Evans Online (@chrisevansonline) op

Marvel-fans reageerden toch geschokt op de tweet. Stuurde Captain America himself nou zomaar een spoiler de wereld in?

Het lot van Captain America

Volgens Chris Evans niet. Op een comic-beurs in Chicago beantwoordde de acteur vragen uit het publiek, waaronder die van een ongeruste fan. The Hollywood Reporter was erbij, en vatte zijn antwoord samen. ‘Ik moet het verduidelijken: ik had deze tweet sowieso verstuurd, ongeacht de afloop van de film.’

More content below the advertising

Aan de bezoekers vertelde hij dat de laatste draaidag erg emotioneel was. ‘Het was het eindpunt van bijna tien jaar werk, en 22 films! Ik was er nog erger van ondersteboven dan ik vooraf dacht.’ Evans is niet van plan om te delen wat er met Steve Rogers gebeurt; of hij nou het loodje legt of van zijn oude dag gaat genieten op de Bahama’s. Hoewel Chris Evans zijn schild aan de wilgen hangt, hoeft het personage Captain America niet te verdwijnen. In de Marvel-strips namen Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Falcon (Anthony Mackie) deze rol al eens over.

Evans’ afscheid van Captain America was overigens niet erg glorieus… De belangrijkste scènes waren al lang geschoten, er werden vooral ‘reshoots’ gedaan: korte opnames om scènes te verbeteren, of korte soundbites en gesprekjes. De laatste zin die Evans als Cap uitsprak was volgens hem ‘gewoon iets doms, volgens mij een zin die ik tegen Paul Rudd moest zeggen, maar die was er ook niet eens.’

Het lot van Captain America wordt in mei 2019 duidelijk: dan draait Avengers 4 in de bioscoop.

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.