De publiciteitscampagne rondom de animatiefilm Red Shoes and the Seven Dwarfs valt op z’n zachtst gezegd niet bij iedereen in de smaak. Ook hoofdrolspeelster Chloë Grace Moretz heeft zich inmiddels tegen de campagne gekeerd.

Sneeuwwitje

Toen de poster voor de Koreaanse animatiefilm Red Shoes and the Seven Dwarfs werd onthuld, werden de makers al snel beschuldigd van het belachelijk maken van dikke mensen. Op de poster is een mollige versie van Sneeuwwitje te zien, met daarbij de vraag ‘Wat als Sneeuwwitje niet langer mooi was?’. De suggestie dat slank staat voor mooi en dik voor lelijk, kreeg op Twitter woedende reacties. Zo schreef plus-sizemodel Tess Holiday op Twitter: “Hoe kan het dit wordt goedgekeurd door een compleet marketingteam? Waarom is het normaal om jonge kinderen te leren dat dikke mensen lelijk zijn?”

Geschokt

Ook actrice Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) had geen goed woord over voor de campagne: “Ik ben net zo geschokt en onthutst als jullie zijn.” Opvallend, want zij spreekt de stem in van Sneeuwwitje in de nu al omstreden animatiefilm. Zij verklaart: “De film heeft echt een positieve boodschap voor jonge meisjes. Het spijt me dat deze campagne, waar ik verder geen invloed op had, zoveel mensen beledigd heeft.”

Gluren

Ook de trailer, waarin twee dwergen stiekem gluren naar hoe Sneeuwwitje zich omkleedt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Sujin Wang, een van de producenten van de film, bood haar excuses aan voor de ophef en verklaarde dat de omstreden campagne per direct is stopgezet. Het is nog onbekend of Red Shoes and the Seven Dwarfs ook een Nederlandse bioscooprelease krijgt.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.