Martien Meiland

Zou Nadège vanaf nu niet meer in Chateau Meiland voorkomen? Daar lijkt het wel op. In de aflevering van gisteren zat ze al niet meer en kwam haar veelbesproken fittie met de fam voorbij. C'est tou?

Article continues after the ad

"De grote afwezige op het corveelijstje van Erica is Nadège", kondigde de voice-over van Chateau Meiland aan tijdens de aflevering van gisteren. "Sinds de familie vertelde dat ze teruggingen naar Nederland, is ze verdrietig en boos." Dit is het moment waar vaste kijkers op wachtten: het afscheid van Nadège. Maar, zo bleek, dan wel zonder Nadège zelf.

Familie Meiland en Nadège


'Helemaal geen zin in'

Martien vertelt tussen een klusje door dat hij en Erica steeds meer gesteggel kregen met Nadège. Door de coronacrisis kon ze niet veel meer doen in het kasteel. Toch besloot de familie om haar gewoon door te betalen totdat haar contract afliep, maar dan kon ze dus niet meer naar het chateau komen. Nadège leek het daar niet mee eens te zijn en begon in discussie te gaan. Martien zat daar totaal niet op te wachten, zulke meningsverschillen. "Dan denk ik: daar heb ik helemaal geen zin in."

'Ik snap het niet'

Nadège ging na de ruzie even helemaal niet lekker en moest op een gegeven moment zelfs aan de antidepressiva. Inmiddels gaat het weer wat beter en heeft ze maar liefst vier nieuwe baantjes gevonden. Martien vindt het nog altijd gek dat ze in zijn ogen plotseling zo is 'omgeslagen'. "Ik snap het niet, want in het begin was ze zo fantastisch en pakte ze alles aan", blikt hij terug. "Op een gegeven moment, na de corona, was ze heel anders. Wij waren misschien toch te makkelijk… Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet."

Op de bus gestapt

Martien komt ook met een soort metafoor. Nadège is, net als Caroline, op een andere 'bus' gestapt. Op weg naar nieuwe avonturen met nieuwe mensen. "Wat ik al eerder zei, dat is met Caroline ook: die zat in die bus, die bus die stopt en Caroline stapt eruit en neemt een andere bus met andere leuke mensen in haar leven. Dat is toch prima? Daar is niks mis mee." Volgens Martien kun je nu eenmaal niet iedereen te vriend houden. "Nee joh, moet je luisteren, het komt helemaal goed", sluit hij af. Conclusie? Het lijkt erop dat we Nadège afgelopen maandag voor het laatst hebben gezien in Chateau Meiland.

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.