Charly Luske

Oplichters maken handig gebruik van de lockdown en zijn overgeschakeld op het message-programma Whatsapp! Charly Luske heeft helaas óók kennisgemaakt met deze online boeven.

Acteur Charly Luske heeft niet zo’n lekker dagje achter de rug. Luske dacht dat hij een vriend uit de brand hielp, maar hij bleek met een Whatsapp-oplichter te dealen! Op Facebook vertelt de acteur zijn verhaal, om te klagen én mensen te waarschuwen voor de malafide praktijken.

Luske kreeg een berichtje van een vriend (dacht hij), die meldde dat zijn bankrekening was geblokkeerd. Aangezien deze kameraad eerder zoiets overkwam, dacht Luske er verder niet bij na en maakte hij geld over. Later bleek er een kloeke €1260,- van zijn rekening verdwenen. Auw!

Article continues after the ad

Opgelicht!?

Aangezien acteurs op dit moment niet zwemmen in het werk (en geld) was Luske in eerste instantie laaiend, en had hij ‘moordneigingen’. Toen de emotie een beetje was gezakt hoopte hij dan maar dat het iemand was die het meer nodig heeft dan hij.

De laatste maanden wordt de politie overstelpt door meldingen van dit soort oplichtingspraktijken. Let enorm goed op als je zomaar via Whatsapp benaderd wordt, en al helemaal als een bekende ineens begint te bedelen! Het programma Opgelicht!? besteedde hier eerder al aandacht aan.

In deze special zie je hoe je Whatsapp-plaatboeven herkent én niet in hun praatjes trapt.