Charlize Theron in The Old Guard op Netflix

In Netflix-knaller The Old Guard speelt Charlize Theron de onsterfelijke huurling Andy. En Charlize óógt misschien ook onsterfelijk, maar is dat zeker niet. Daar kwam de Zuid-Afrikaanse badass helaas op een pijnlijke manier achter...

Article continues after the ad

Charlize is zo'n waaghals-acteur die echt tot het gaatje gaat tijdens de opnames van actiefilms. Bij The Old Guard, mogelijk de start van een heuse trilogie, ging ze toch wat te ver in haar enthousiasme. In Stellar Magazine onthult Charlize dat ze na de slopende opnames maar liefst drie(!) keer onder het mes moest.

Gewond

"Als je je in een situatie begeeft waarin je niet 100 procent geeft, lijdt de film eronder", beschrijft Charlize. Ze ging er dus echt vol voor. Helaas leed ze er fysiek onder. Vijf weken voor het einde van de opnames raakte ze gewond. "Het was onmogelijk om te laten kijken hoe erg het was. Dus ik knokte door. Ik moest nog een hele vechtscène opnemen in vijf dagen tijd met een duim die er tot op het bot af lag."

Geopereerd

Naast het duim-incident moest ze ook nog zien te dealen met een overbelaste zenuw in een van haar ellebogen. Deze actiebazin wilde de opnames echter niet stilleggen en filmde ondanks helse pijnen tóch door. "Ik verloor dus eigenlijk alle controle in mijn hand. We draaiden een scène waarbij ik op een paard zat met een hand waar ik niks mee kon. Pas nadat we klaar waren met filmen realiseerde ik me dat ik drie operaties nodig had."