Sons of Anarchy-acteur heeft spijt van gemiste rol in Game of Thrones

Charlie Hunnam heeft spijt dat hij een rol in Game of Thrones heeft afgeslagen. Dat vertelt hij aan The Sun Online. Begrijpelijk wel, want Game of Thrones is één van de populairste series ooit gemaakt.

Winter is coming! … Zonder Charlie

De acteur weet in het interview overigens wel snel te melden dat hij zeker open staat voor een nieuw aanbod van Game of Thrones: “Ik zou heel graag een rol in Game of Thrones spelen. Ze hebben mij een tijd geleden een bijrol aangeboden, maar die heb ik moeten afslaan omdat ik met een ander filmproject bezig was. Misschien in de toekomst, wie weet!” aldus de Sons of Anarchy-acteur. En eerlijk gezegd: dat zien wij best voor ons! Rechterhand van John ‘King of the North’ Snow, misschien?

Keuzes, keuzes, keuzes

De acteur heeft wel voor hetere vuren gestaan, wat betreft kiezen tussen (film)rollen. Zo was hij al begonnen met het filmen van Fifty Shades of Grey als zweep- en handboeienliefhebber Christian Grey, toen hij besloot dat ‘ie toch liever aan een andere film wilde werken. Op dit moment gaan er geruchten rond dat Charlie kans maakt om Daniel Craig als 007 te vervangen. Als wij een adviesje mogen uitbrengen: vooral niet twijfelen als je de rol van James Bond aangeboden krijgt, Charlie! DOEN!

Bezige bij!

In de tussentijd zit de acteur overigens bepaald niet stil. Mocht je het gemist hebben: Charlie speelt de hoofdrol in de in Nederland populairste Netflix-serie Sons of Anarchy (lees hier meer over de populairste Netflix-series per land). Sinds gisteren draait King Arthur: Legend of the Sword in de bioscoop, waarin hij de hoofdrol speelt. Net als in The Lost City of Z, trouwens, die sinds eind april in de bioscoop draait. Check de trailers hieronder.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.