Charles en Camilla

Wil je prins Charles en zijn vrouw Camilla ook laten weten dat ze prinses Diana destijds schandalig hebben behandeld, omdat je seizoen vier van The Crown zag? Dan ben je te laat: op het officiële Twitter-account, Clarence House, is de mogelijkheid om te reageren nu beperkt tot de accounts die door de prins en zijn vrouw zelf worden gevolgd.

“De enige, echte prinses van Wales is Diana en niemand zal ooit haar plaats kunnen innemen. Walgelijk hoe jullie zo'n jonge vrouw jarenlang hebben gekwetst”, schreef een volger bijvoorbeeld.

Article continues after the ad

Prinses Diana

Het verhaal rondom Charles, Diana en Camilla is in dit nieuwe seizoen van The Crown een belangrijke verhaallijn. Ook de rol van het Britse koningshuis in deze pijnlijke driehoeksverhouding is de afgelopen weken weer flink onder de loep genomen.

Diana zou volgens veel kijkers nooit een eerlijke kans hebben gekregen van het koningshuis, maar was zelf te jong en naïef om dat in te zien. Ook wordt er geroepen dat Charles gepusht werd in een huwelijk dat hij simpelweg niet zag zitten.

Bakken met kritiek

Verschillende Britse politici, royaltydeskundigen en zelfs een goede vriendin van Prins Charles, trekken na het zien van de afleveringen aan de bel. “Er moet in een disclaimer duidelijk gemaakt worden dat dit niet de realiteit is. Sommige scènes zijn verdraaid", laten ze weten.

Ben je nou benieuwd waar alle drama om gaat? Het vierde seizoen van The Crown is te zien op Netflix. Ter voorbereiding hebben wij alvast alle personages met hun real life royalty vergeleken.