Chantal Janzen presentatie RTL

Chantal Janzen deelt een stuk uit het voorwoord van de nieuwste editie van &C. Daarin vertelt ze openhartig dat ze zich na de geboorte van haar oudste zoon James zorgen maakte of ze nog wel aan de bak zou komen…

Chantal maakte zich zorgen over werk

Chantal Janzen is – ondanks wisselende kijkcijfers – al jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. De alleskunner wint niet voor niets de ene na de andere Televizier-Ster! Zelf was ze na de geboorte van haar zoon James echter behoorlijk onzeker over haar toekomst: “Ik kreeg James toen ik 29 jaar was, en was intens gelukkig. (…) Maar ik maakte me eerlijk gezegd na zijn komst toch wat zorgen over mijn werk. Ik had het idee dat ik volledig vervangbaar was in een musical destijds, dus ik wist niet hoe snel ik weer aan de slag moest gaan en zette me nog veel harder in dan voor mijn zwangerschap.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Ik kreeg James toen ik 29 jaar was, en was intens gelukkig. Maar ineens was ook alle zorgeloosheid weg. Het was ontzettend overweldigend, maar o zo fijn, dat lieve kleine lijfje tegen me aan. Maar ik maakte me eerlijk gezegd na zijn komst toch wat zorgen over mijn werk. Ik had het idee dat ik volledig vervangbaar was in een musical destijds, dus ik wist niet hoe snel ik weer aan de slag moest gaan en zette me nog veel harder in dan voor mijn zwangerschap. De entertainmentwereld is een harde wereld en ik was toen bang dat ik mijn werk kwijt zou raken als ik er te lang uit zou zijn. Tegenwoordig is dat nog steeds zo, maar ik ben zelf veranderd. Want, natuurlijk ben je vervangbaar. Natuurlijk ben je misbaar. Natuurlijk wordt je carrière op een dag minder en gaat-ie zelfs voorbij. Je zou kunnen denken dat deze gedachten me onrustig zouden maken in mn werk, maar wat er gebeurde was juist het tegenovergestelde. Ik vond het heerlijk om hard te werken, ambitieus te zijn, maar heb inmiddels genoeg voorbeelden gezien om te weten: Zo wil ik niet worden. En toen, net toen ik dat voor mezelf besloten had, toen werd ik onverwachts zwanger. En kwam Bobby. De Bobster. Onze Bobby de verbinder. Hij had niet op een beter moment kunnen komen. Als ik op zondagochtend om kwart voor zes op moet omdat Bobby me roept, en als ik daarna met een verfomfaaid gezicht van moeheid aan de ontbijttafel zit en James, Esmée, Isaa, Zion en Marco om iets hoor lachen wat alleen zij grappig vinden, ben ik intens gelukkig. Dit is gewoon míjn gezin, mijn familie. Het allerbelangrijkste in mijn leven. Waar we hard voor hebben gewerkt, om dit samengesteld gezin te laten bloeien. Als je mensen vraagt, die in de winter van hun leven zijn, wat ze het mooiste in hun leven vonden, dan zal het vrijwel altijd zijn liefde, familie, vrienden en tijd samen. Niet succes, roem, geld of prestaties. Maar je thuis.’❤️ Bij deze een deel van mn voorwoord uit onze nieuwste editie van &C. Met de bijzondere, prachtige kersverse moeder @k2im op de cover. De eerste vrouw die solo op onze voorkant staat. Ontzettend trots op dit nummer. Vanaf vandaag bij de abonnees, morgen in de winkel en online te bestellen @andcgram 🙌

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Article continues after the ad

“Natuurlijk ben je vervangbaar"

In het voorwoord van de nieuwste editie van &C vertelt ‘diva’ Chantal dat de entertainmentwereld “een harde wereld” is. Toch heeft ze gelukkig inmiddels een stuk minder last van onzekerheid: “Natuurlijk ben je vervangbaar. (…) Je zou kunnen denken dat deze gedachten me onrustig zouden maken in m’n werk, maar wat er gebeurde was juist het tegenovergestelde. Ik vond het heerlijk om hard te werken, ambitieus te zijn, maar heb inmiddels genoeg voorbeelden gezien om te weten: zo wil ik niet worden.”

Op de cover van &C zien we een hoogzwangere Kim Feenstra – of moeten we ‘Het Skelet’ zeggen! Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, staat dit nummer in het teken van de impact van het krijgen van kinderen.