Chantal Janzen

Ook Chantal Janzen kwam afgelopen zondag niet goed uit de verf door haar bijdrage aan de 'coronacollectie' van Rumag. In Zondag met Lubach belichtte Arjen Lubach het bedrijf en de 'onethische' collectie, die Chantal hielp promoten. Ze reageert nu op alle ophef.

Ik.geloof.in.jou.en.mij.

De presentatrice zegt geen geld te hebben gekregen voor de verkoop van de collectie van Rumag. De shirts met de tekst 'Ik geloof in jou en mij', het lied dat Chantal laatst coverde, verkocht Rumag om geld op te halen voor het Rode Kruis. Maar volgens Arjen ging er zó weinig van de collectie naar het goede doel, dat het "meest trieste bedrijf van de eeuw" winst maakte aan de coronacrisis. Chantals magazine &C geeft een reactie:

&C heeft altijd een volledige en transparante communicatie over samenwerkingen met een goed doel en maakte hier geen winst op. Zo ook met het T-shirt dat Rumag maakte voor deze eenmalige samenwerking, waar &C niets aan heeft verdiend.

Article continues after the ad

 

Rumag onder vuur

Verder wil Chantal niet reageren op alle ophef. "Chantal staat achter het statement van &C en we willen het daarbij houden", aldus &C. Andere BN'ers laten wel van zich horen. Zo gaat Fred van Leer gewoon door met zijn samenwerking met Rumag. En Slam!-dj Bram Krikke kwam erachter dat het bedrijf ook uitspraken van hem stal, waarna Rumag de 'joe joe'-items uit de verkoop haalde.

Met de anti-Rumag actie van Arjen is inmiddels al 250.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis.


Benieuwd hoe Chantal Janzen zich vermaakt tijdens de lock-down? Lees hier alles over Chantal in quarantaine!