Het zal je niet ontgaan zijn: door de maatregelen rondom het coronavirus is er een ware run op toiletpapier ontstaan. Op sociale media circuleren talloze foto’s en video’s van lege winkelrekken en mensen die met talloze toiletrollen onder hun arm de supermarkt verlaten. Mark Rutte sprak gisteren al zijn ergernis uit over dit hamstergedrag. “Stop daarmee”, was zijn boodschap aan de burgers. En de minister-president krijgt bijval uit onverwachte hoek. Ook Chantal Janzen haalt uit naar de hamsteraars!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goeiemorgen, met deze bananen in pyjama’s is binnenblijven veel minder erg❤️ Maar ‘t is me wel wat zeg. Sterkte lieve mensen. Enne, hou ‘t schoon. En dan niet je achterste. Ja, deze ook, maar ik heb ‘t nu even vooral over je handen. En laat in die winkels nou ‘s genoeg achter voor de mensen die wèl door (moeten) werken zoals in de zorg, transport, onderwijs, winkelpersoneel, en zeker ook over laten voor de zieken, ouderen, minder bedeelden en minder validen. Met die rare nieuwe Ik spaar toiletpapier en ik heb lekker meer dan jij-hobby van jullie. Ik bedoel: HOEVEEL KUN JE KAKKEN OP ‘N DAG??? (uitzonderingen daargelaten) Maar dit laatste is een uitroep uit ergernis die ik had net, en geen vraag waar ik antwoord op wil. Ik herhaal: dit is geen vraag waar ik antwoord op wil. Liefs, zorg voor, en let op elkaar❤️💪🏻

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


‘Nieuwe hobby’

Op Instagram roept Chantal Janzen haar volgers namelijk op om ook een beetje rekening te houden met anderen in deze tijden van crisis. “Laat in die winkels nou eens genoeg achter voor de mensen die wèl door (moeten) werken (…) En zeker ook voor de zieken, ouderen, minderbedeelden en mindervaliden.” De presentatrice noemt het sparen van toiletpapier zelfs een nieuwe hobby: “Ik bedoel: hoeveel kun je kakken op een dag?” Na deze rant sluit Chantal gelukkig af met een positieve boodschap voor haar volgers: "Zorg voor en let op elkaar."

Article continues after the ad