Chantal Janzen, Linda de Mol

Chantal Janzen wil toch het laatste woord hebben over haar ruzie met Linda de Mol! Ze koos een tijdje geleden ervoor om niet nóg meer olie op het vuur te gooien. Nu kan de presentatrice in een interview met De Telegraaf niet stil blijven over de spanningen tussen haar en Linda.

Oh, wat een jaar!

Hoe kwam het ook alweer zover? Even een recap: Linda de Mol vond het nogal pijnlijk dat Chantal het programma Oh, wat een jaar! gaat presenteren. Deze zaterdagavond show was het kindje van Linda, toen ze nog een contract had bij RTL. Albert Verlinde liet aan Shownieuws weten hoe slecht Linda zich erbij voelt. "Ze vindt het heel erg. Haar hart zit in het programma, want ze ontwikkelt alle programma's mee. Dat doet au."

Linda had zelf ook wat over de situatie te zeggen: “Ja, daar vind ik een heleboel van, maar ik wil er niets over zeggen. Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had.”

Article continues after the ad

Zo werkt het niet

“Als iemand een programma gaat presenteren, moet je niet díegene erop aankijken”, zegt Chantal sneaky, zonder Linda’s naam te noemen, in het Telegraaf-interview.

Dit is nu eenmaal hoe de tv-wereld werkt, geeft de RTL-presentatrice aan. “Als de weg voor mij nooit was vrijgemaakt, had ik niets nieuws kunnen doen. En dat vrijmaken zal ik straks ook weer voor anderen moeten doen.”

Be like Angela

Linda had anders kunnen reageren volgens de musicalster: “Angela Groothuizen zegt altijd lachend en nuchter als ze is, persoonlijk tegen mij: ’Ja, dat had ik ook wel willen doen, maar daar heb je jou weer’.”

De tv-oorlog gaat door: er zijn geruchten dat Linda Chantal even goed gaat terugpakken. Hoofdredacteur Chantal Braspenning van het weekblad Party geeft aan dat Linda zomaar eens Chantal blijft slapen, dat nu in handen van John de Mol is, gaat maken bij SBS6. Linda Blijft Slapen dus!