Channing Tatum heeft een nieuwe klus te pakken. In de remake van de Disneyfilm Splash gaat de acteur een zeemeerman spelen.

Dat is weer eens wat anders dan het tentoonspreiden van zijn stripperskwaliteiten, zoals hij dat in Magic Mike deed. Wat opmerkelijk is, is dat in de originele film het hoofdpersonage een zeemeermin is, een vrouw dus. Waarschijnlijk dachten de makers: we hebben Channing, laten we daar iets bijzonders mee doen. Zijn tegenspeelster is actrice Jillian Bell.

Het verhaal van de oorspronkelijke film Splash, naar het sprookje van Hans Christian Andersen, gaat over een man die zijn hart verliest aan een zeemeermin. Toen hij klein was, redde zij hem van de verdrinkingsdood en als ze elkaar jaren later weer zien, worden ze verliefd. Er is echter een wetenschapper die haar geheim aan de wereld wil onthullen, iets dat koste wat kost voorkomen moet worden.

Article continues after the ad

In de originele film uit 1984 werden de hoofdrollen gespeeld door Tom Hanks en de excentrieke Daryl Hannah. We zijn benieuwd of er ook een sprookjesachtige chemie ontstaat tussen Channing Tatum en Jillian Bell, die al samenspeelden in de film 22 Jump Street. De trailer van Splash uit 1984 vind je hierboven.