Sony heeft grote plannen voor films in het Spider-Man-universum. Het aangekondigde Silver And Black, over de Black Cat en Silver Sable, maakt hier geen deel meer van uit. We zien het duo echter wél op een andere manier terug!

Twee maanden geleden hoorden we al dat de film over de sexy inbreekster Black Cat en de stoere premiejager Silver Sable voorlopig op de lange baan was geschoven. Van uitstel is in dit geval inderdaad afstel gekomen…

Tegen Variety zegt Sanford Panitch (directeur van Columbia Pictures) dat Silver And Black niet gemaakt wordt. In plaats daarvan krijgen Spider-Mans ‘frenemy’ Black Cat en Silver Sable allebei hun eigen film!

Voorrangskat

Black Cat is het bekendst van de twee, en zal daarom waarschijnlijk als eerste op het scherm verschijnen. Volgens Panitch is dit personage het herkenbaarst, heeft het een sterkere link met Spider-Man én bestaan er al veel verhaallijnen in de Marvel-comics.

Silver And Black had al een regisseur, Gina Prince-Bythewood (The Secret Life Of Bees), maar zij verlaat het project in de nieuwe vorm. Silver Sable, een soort kruising tussen Black Widow uit The Avengers en de gewelddadige Punisher, staat voorlopig even op een laag pitje.

Daar staat tegenover dat er ook gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een Silk-film. Silk is een soort vrouwelijke Spider-Man, die door dezelfde spin werd gebeten als Peter Parker. Cindy Moon heeft een Koreaanse achtergrond en haar spinnenpowers zijn nét iets anders als die van classic Spider-Man.

Moar!

Naast de films over de vrouwelijke superhelden wordt er hard gewerkt aan nieuwe films over personages uit de Spider-Man-comics. Van Venom, Spidey’s aartsvijand, hebben we al het een en ander kunnen zien in diverse trailers.

Jared Leto is verder gestrikt om de vampier Morbius te spelen. Spider-Man zelf keert in juli 2019 terug in Far From Home, het vervolg op Homecoming (2017). Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt eind 2018 ook nog de bizarre animatiefilm Into the Spider-Verse. Met onder anderen Nicolas Cage!

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.