Hellboy, filmposter

De eerste trailer voor de volgende maand te verschijnen Hellboy-reboot zorgde online nog niet voor al te veel enthousiasme bij de fans. Regisseur Neil Marshall was nog wel verantwoordelijk voor een paar van de allerbloederigste Game of Thrones-veldslagen, dus dat zorgde vooraf voor hoge verwachtingen. Helemaal toen hij beloofde dat zijn versie veel gewelddadiger zou worden dan de twee films van Guillermo Del Toro. Fans vonden de eerste trailer echter maar suf, eentje ging zelfs proberen om zelf dan maar een vettere versie van de trailer te monteren. Nu is er dan de tweede trailer; is dit meer wat de fans in gedachten hadden?

 

Article continues after the ad

 

CGI-bloedbad

Hellboy-acteur David Harbour, vooralsnog vooral bekend als Stranger Things-knuffelbeer Chief Hopper, vertelde in een interview onlangs dat de nieuwe film heus wel een bloedbad wordt. En afgaande op deze nieuwe trailer gaat hij daar gelijk in krijgen. Bij tal van CGI-monsters worden er links en rechts ledematen afgehakt, waarna het CGI-bloed rijkelijk vloeit. De special effects-afdeling heeft na de kritiek op de eerste trailer wellicht overuren gedraaid om overal zoveel mogelijk digitaal nepbloed extra toe te voegen, en dat is te zien.

 

 

Smoke on the Water?!

De eerste trailer ging terug naar de jaren tachtig met de tonen van de onverslijtbare Billy Idol-kraker Mony Mony, maar deze nieuwe trailer gaat nog verder terug in de tijd: de Deep Purple-hit Smoke on The Water uit 1972 wordt hier afgestoft en door een filmorkest in een nieuwe bombastische klassieke uitvoering gestoken. We zien de link met Hellboy vooralsnog niet echt, maar misschien wordt het duidelijk als de film op 11 april in première gaat.