Obi-Wan Kenobi

Zoals je weet werkt Disney+ aan een nieuwe Star Wars-serie over Jedi-legende Obi-Wan Kenobi. Ewan McGregor en Hayden Christensen spelen mee als Obi-Wan en Darth Vader en nu is ook de rest van de cast bekendgemaakt!

Bekend is dat Obi-Wan Kenobi na Revenge of the Sith op Tatooine ging wonen, om de jonge Luke Skywalker te observeren en beschermen. Wat hij daar allemaal uitspookte, tot aan de gebeurtenissen in A New Hope, is grotendeels onbekend. In de nieuwe Disney+-serie komen we er waarschijnlijk achter!

 

Obi en zijn posse

Obi-Wan Kenobi speelt zich tien jaar Revenge of the Sith af, en we zien de Jedi-meester waarschijnlijk rondhangen op Tatooine. Bonnie Piesse en Joel Edgerton keren terug als de oom en tante van Luke Skywalker; rollen die ze in de prequel-films ook al speelden.

Article continues after the ad

De andere hoofdrolspelers zijn ook al bekendgemaakt, maar zij speelden tot nu toe nog geen rol in Star Wars-films. Zo zien we Moses Ingram (The Queen’s Gambit), O’Shea Jackson (Straight Outta Compton), Rupert Friend (Homeland) en Kumail Nanjiani (Silicon Valley).

Maar waar gáát Obi-Wan Kenobi over?

Iets minder bekende castleden zijn Indira Varma (Game of Thrones), Sung Kang (The Fast and the Furious: Tokyo Drift), Simone Kessell (Terra Nova) en Benny Safdie (Good Time). Al met al is het een behoorlijk indrukwekkende cast, maar valt er nog weinig af te leiden over de verhaallijn van Obi-Wan Kenobi. Disney maakte ook bekend dat de opnames van de nieuwe Star Wars-serie in april beginnen. Daarmee lijkt het erop dat we Ewan McGregor in de loop van 2022 weer terugzien als Obi-Wan.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Eind 2021 zien we als eerste The Book of Boba Fett; een nieuwe serie die zich richt op de criminele carrière van de beruchte premiejager. Daarna is het waarschijnlijk weer tijd voor een nieuw seizoen van The Mandalorian. Een overzicht met alle bekende Star Wars-films en -series vind je hier.