Je kunt het je nu bijna niet voorstellen, maar Riverdale had zomaar een geheel andere cast kunnen hebben dan dat je nu gewend bent! OMG!

Article continues after the ad

Het is eigenlijk onmogelijk om te bedenken dat iemand anders Archie, Veronica, Betty of Jughead zouden spelen dan KJ Apa, Camila Mendes, Lili Reinhart en Cole Sprouse, maar het is toch zo! Drie van deze acteurs werden namelijk eerst geweigerd door de makers! In een interview met het magazine Coveteur legt Lili Reinhart uit hoe heftig de casting van Riverdale eigenlijk was.

“Ik moet mezelf af en toe echt knijpen”, zegt ze in het interview. “Maar ook vooral omdat deze rol me niet aan is komen waaien”, aldus de actrice. Ze beschrijft dat het maanden duurde voordat de casting voor Riverdale rond was en dat zowel zij, als Camila en KJ eerst ‘nee’ te horen hebben gekregen. Waarom dat dan precies zo was zegt ze dan weer niet. Het heeft er dan wél weer voor gezorgd dat ze al voor de start van de serie vrienden zijn geworden, zo heeft elk nadeel toch ook weer zijn voordeel.