Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is alweer twintig jaar geleden dat de allereerste aflevering van Ally McBeal te zien was. Inderdaad, die gekke advocate met waanbeelden van dansende baby’s.

Article continues after the ad

Voor The Hollywood Reporter was dit bijzondere jubileum reden om de cast van toen op te zoeken en hen te vragen naar de nog nooit vertelde verhalen. Zo vertelt Calista Flockhart (Ally McBeal) dat de producers haar zó graag wilden hebben dat er mensen in haar huis bleven om op haar hondje te passen tijdens haar auditie. Actrice Lucy Liu deed eigenlijk auditie voor de rol van Nelle, die uiteindelijk naar Portia De Rossi ging. Maar omdat de producenten gek op Lucy waren, schreven ze de rol van Ling Woo speciaal voor haar. Eigenlijk voor acht afleveringen, maar ze bleef vier seizoenen.

Dat Ally McBeal na twintig jaar nog lang niet vergeten is, merkt Calista Flockhart nog dagelijks. “Heel veel mensen komen nog steeds naar me toe en zeggen dat ik de reden ben dat ze advocaat zijn geworden”, zegt de actrice. “Maar dat kwam niet door mij, dat bedachten de schrijvers, zij zorgden dat het beroep van advocaat leuk leek. Het meest iconische aan Ally McBeal vond ik de voice-overs en de hallucinaties van Ally. Ze was een sterk persoon aan de buitenkant, maar van binnen was ze heel erg kwetsbaar. Zo’n karakter was in die tijd uniek, dat vind ik de blijvende herinnering aan de serie”, aldus Calista. 

Fans op social media zijn Ally McBeal ook nog láng niet vergeten: