Martien Meiland

De onthullende biografie van Martien Meiland geeft uiteindelijk een héél lekkere impuls aan de bankrekening van uitgevers Erica Meiland én Jan Dijkgraaf, die het boek schreef. "Mijn pensioen is geregeld."

Article continues after the ad

Dat onthult Jan in de nieuwe editie van Veronica Superguide, waarin we uitzoeken de Meilandjes aan hun vermogen komen.

Jan en Martien

Maar, toch eerst even: hoe zijn Jan en toekomstig acteur Martien op elkaars pad gekomen? Dat komt door Jans vrouw. Ze was fan van de familie en verbleef in 2019 samen met Jan op het Franse Chateau. "Aldaar raakten we aan de praat en vroeg Martien me zijn biografie te schrijven. Mijn vrouw en Martien hadden een geweldige klik en ik met Erica. Dat hielp ook."

Cashen met de Meilandjes

Samen met Erica stampte Jan de eigen uitgeverij Osjato uit de grond. Hun eerste en tot nu toe enige boek bleek een voltreffer. "We hebben nu rond de 110.000 boeken verkocht. We gaan ervan uit dat we er 140.000 of 150.000 gaan verkopen." Nou, hier is een 'wat goéééd!' wel op zijn plek!

Jan Dijkgraaf


Hoeveel leverde het boek op?

Jan is niet te beroerd om ons te vertellen hoeveel keiharde knaken hem en Erica dat gaat opleveren - mits het boek inderdaad die 150k grens passeert. "Dan hou je 1,5 miljoen euro aan winst over, maar daar moet nog wel belasting af. Ik heb enkele tonnen aan dit boek verdiend. Daar hoef ik niet over te liegen. Mijn pensioen is geregeld."

Komt er een tweede boek over Martien?

Jan onthult dat er zelfs nog een vervolg op het bestsellerboek van Martien kan komen. "Maar niet te snel. Timing is essentieel."

De hele reportage over de Meiland-centen staat in de nieuwe editie van Veronica Superguide, vanaf vandaag verkrijgbaar.