Met de hete adem van de volgende generatie coureurs in zijn nek, probeert Lightning McQueen nog één keer de hoogste podiumtrede te halen.

Article continues after the ad

Cars 3 gaat voor de winst

De parallel is treffend: Disney en Pixar proberen nog één keer te scoren met het concept dat in 2006 zo vliegend uit de startblokken schoot. Cars werd voor twee Oscars genomineerd en haalde twee keer zoveel op als hij kostte. Het vervolg werd nog wel voor een Golden Globe genomineerd, maar wist het budget in de bioscoop niet terug te verdienen (merchandise niet meegerekend dus).

In Cars 3 is het Lightning McQueen (met de stem van Owen Wilson) die het einde van zijn carrière ziet naderen door een lelijk ongeluk en de moordende concurrentie van een nieuwe generatie racers. Hij roept de hulp in van een hippe jonge trainer en besluit het over een andere boeg te gooien om de schijnbaar onverslaanbare Jackson Storm af te troeven.

Goede papieren

De trailer ziet er weer veelbelovend uit, en er is natuurlijk ook geen reden om zomaar aan te nemen dat Cars 3 niet in zijn opzet zal slagen. Regisseur John Lasseter heeft de Toy Story-films immers ook niet verpest, en Pixar heeft even vaak wél de Oscar voor Beste Animatiefilm binnengesleept als niet (denk aan Inside Out, Finding Nemo en WALL-E).

Cars 3 draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen, zowel in het Engels al in het Nederlands.