Carrie Fisher zal in de volgende Star Wars-film, Episode VIII, nog te zien zijn in haar rol als generaal Leia Organa. Dat meldt Variety.

Article continues after the ad

De opnames voor het achtste deel van de Star Wars-saga zijn in juli afgerond. De sciencefictionfilm zit momenteel in postproductie en verschijnt eind 2017 in de bioscoop. Bronnen laten Variety weten dat Fisher al haar scènes succesvol heeft afgerond. 

Producenten Disney en LucasFilm hebben nog even de tijd een verhaallijn te bedenken vanwege het overlijden van Fisher. Star Wars: Episode VIII speelt zich in ieder geval af na de gebeurtenissen in The Force Awakens.

Star Wars: Episode IX

De actrice had een contract voor nog een optreden als de populaire Leia in Star Wars Episode IX, waarvan de opnamen in 2018 beginnen. Disney en LucasFilm hebben nog niet gereageerd opvragen hoe men omgaat met het wegvallen van Fisher.

Steunbetuiging

Debbie Reynolds heeft op Facebook gereageerd op de dood van haar dochter Carrie Fisher. In een korte verklaring schrijft de 84-jarige actrice dat ze iedereen dankbaar is voorde steun die Carrie heeft ontvangen.

Voor velen kwam het niet compleet onverwacht, maar het nieuws over de dood van Carrie Fisher heeft er bij vrienden en bekenden toch stevig ingehakt. Oud-Star Wars-collega’s, zoals Mark Hamill en Billy Dee Williams, reageerden verslagen en presentatrice Ellen DeGeneres kan niet geloven dat haar goede vriendin er niet meer is. 

Gary

Misschien wel de droevigste tweet komt van Carries hondje Gary, die een eigen twitteraccount heeft. "De droevigste tweet ooit. Mama is er niet meer. Ik hou van je."