Veertig jaar na de opnames van de eerste Star Wars-film in 1976 weten we toch nog een sappige roddel te melden: Harrison Ford en Carrie Fisher waren ook buiten de set een setje. Dat onthult de inmiddels zestigjarige actrice in haar boek The Princess Diarist.

Article continues after the ad

Dronken

Ford en Fischer, die in de rollen van Han Solo en Princess Leia filmgeschiedenis zouden schrijven, hadden tijdens de opnames van Star Wars Episode IV: A New Hope een korte affaire. Dat moest allemaal in het geheim, want de destijds 34-jarige Harrison was getrouwd en vader van twee kinderen. In haar nieuwe boek schrijft Fischer dat Ford haar dronken heeft gevoerd, waarop ze uiteindelijk in bed zijn beland.

Lakens

Ondanks dat Carrie hier naar eigen hopeloos verliefd was op haar tegenspeler, viel het eerste lasergevecht tussen de lakens toch een beetje tegen. Gelukkig maakte de looks van Ford veel goed. Na de opnames keerde Harrison terug bij zijn vrouw en kinderen. Eén ding is zeker, wij zullen nooit meer hetzelfde kijken naar de Star Wars-films!