Caroline verlaat Chateau Meiland

De biografie van Martien Meiland vliegt momenteel de winkel uit! Nederland smult van de grappige (en soms dramatische) gebeurtenissen in het leven van de kasteelheer. ‘Huisvriendin’ Caroline van Eeden verliet Chateau Marillaux met bonje, en dat doet haar nog steeds zeer.

Caroline was te gast in Shownieuws, om te vertellen over de nieuwe show Alle Hens aan Dek. Hierin zeilt ze met Marco Kroon, Rintje Ritsma, Imanuelle Grives en Victor Reinier de Atlantische Oceaan over. Gelukkig is er ook een ervaren zeiler aan boord (Hans Bouscholte), zodat de BN’ers niet aanspoelen op het strand van Denemarken, ofzo.

In Shownieuws zei Caroline dat ze biografie van Martien Meiland niet gelezen had. “Nee, ik hoef het niet te lezen; ik krijg genoeg informatie.” Bart Ettekoven ging er nog iets dieper op in, en vroeg Caroline of ze weet wat erin staat, en wat ze ervan vindt.

Article continues after the ad

“Er zijn genoeg dingen die mij hebben geraakt, omdat ik met Martien een hele mooie vriendschap heb gehad. Dat doet zeer… Maar uiteindelijk mag iedereen zijn eigen verhaal geloven. Als er iets gebeurt in een gezin, en je vraagt een paar jaar later: “Weet je dat nog?”, dan zal ieder gezinslid een eigen verhaal hebben. Ik heb mijn verhaal en dat houd ik voor mezelf.”

Caroline verliet de familie Meiland na een slaande ruzie, zo meldde Martien in zijn autobiografie. Caroline en Martiens dochter Maxime gooiden schijnbaar met wijnglazen, en Maxime heeft nog steeds littekens van Carolines nagels in haar arm staan. In Chateau Meiland merkte je daar niets van, maar Meiland haalde in zijn biografie alsnog uit naar hun oud-vriendin. Caroline gaf onlangs aan het contact met de Meilandjes best te willen herstellen, maar heeft nog geen reactie gekregen. Verder zegt Caroline er weinig over, en blijft ze betrekkelijk chic.

Ruzie met de fam Meiland

Oud-huishoudster Nadège loopt een beetje tegen dezelfde problemen op. In de show werd ze neergezet als een ondankbare vriendin, en in de biografie wordt er nogal wat aandacht besteed aan het liefdesleven van de Française. Nadège is woest: “Ik heb hen dat in vertrouwen verteld! Ik kon toch niet denken dat dat in een boek terecht zou komen?”