Carlo Boszhard

TV Kantine-held Carlo Boszhard heeft zitten smullen van Patty Brards biografie De Negen Levens van Patty. Hij vindt het een dappere zet, maar die ene onthulling over John de Mol zorgde vooral voor enorm veel verbazing bij Carlo.

Article continues after the ad

En dan doelen we natuurlijk op die bizarre contract-eis: John de Mol zou Patty kunnen ontslaan bij Talpa wanneer ze aan zou komen. Of, zoals de presentator van Married at First Sight het uitlegt in zijn nieuwe column voor Televizier: "Het contract waar punt 3.3 een clausule is waarin staat dat de samenwerking eenzijdig kan worden stopgezet op het moment dat jij weer een bepaald gewicht zou bereiken".

Patty Brard bij de première van The Lion King


Verbijstering

Carlo, die binnenkort weer een nieuw RTL-programma mag maken (al weet je door de coronacrisis nooit zeker of het doorgaat), wist niet wat hij las. "Ik heb het zes keer opnieuw gelezen, maar het stond er echt." Hij zou graag willen weten 'hoe de sfeer tussen jou en je werkgever nu is'. "‘Goed’, hoor ik je zeggen, maar ik kan niet zien of je lacht of je huilt."

Dappere zet

Carlo vindt Patty dapper. Zo'n boek schrijven, inclusief allerlei sappige showbizzrelletjes, gaat je niet in de koude kleren zitten. "De lezer van je boek mag van deze onthullingen – daar is ’ie weer – smullen. En wat een reuring en reclame maken de mensen die in je boek genoemd worden. Zij die boos en beledigd zijn, heerlijk. Alles staat er met naam en toenaam en we weten allemaal dat het een dappere zet is. Een boek maakt immers meer kapot dan je lief is." Mochten hij en bff Irene Moors ooit zelf zo'n showbizzboek schrijven, hoopt hij over dezelfde "lef en bravoure" als Patty te beschikken. Carlo sluit zijn column af door te stellen dat 'ie van Patty houdt "ook als je ineens 30 kilo zwaarder bent".