Eva Jinek en Carlo Boszhard

Carlo Boszhard zat afgelopen donderdag in Jinek om samen met Buddy Vedder The Masked Singer te promoten. Uiteraard praatte Carlo ook mee over het Gouden Televizier-Ring Gala, dat die avond plaatsvond. Een discussie over de waarde van de prijs ging alleen niet zo heel lekker, zo onthult hij nu.

Article continues after the ad

Hij was niet zo blij met dit optreden in Jinek, zo geeft Carlo openhartig toe in zijn nieuwe column voor Televizier, ironisch genoeg. Het zit zo: Carlo vindt eigenlijk dat er een losse 'amusement'-categorie bij moet in het Gala. Zijn amusementshart 'huilt'. Dat programma's als Even Tot Hier, The Masked Singer en ander groot studio-entertainment niet wint en een indringende docu als De Kinderen van Ruinerwold wel, vindt Carlo wrang. Volgens hem kun je deze twee typen programma's namelijk nooit met elkaar vergelijken en dus ook niet op één hoop gooien bij de nominaties. 

Carlo vond het niet zo lekker gaan

Carlo mocht het standpunt hierboven, dat hij eerder al uitlegde in een van zijn columns, nu weer verdedigen bij Jinek, waar ook 'schrik van Hilversum' Angela de Jong zat. Van haar wist Carlo dat ze niet zo lekker gaat op al die programma's met BN'ers. "Ik begeef me op glad ijs, want ik kan natuurlijk zelf als BN’er nooit mijn punt maken. Dan sta je al met 5-0 achter. The Masked Singer kan ik ook niet aanhalen, een megahit en onmogelijk zonder die verguisde BN’ers. Dat komt toch over als borstklopperij. Gelukkig wist ik dat Angela Hunted Vips beter vond dan de gewone versie, maar ik kwam niet op die titel waardoor ik toch wat stuntelend de strijd aanging."

Vriend Carlo geeft zijn ongezouten mening

Bij thuiskomst gaf Carlo's vriend Herald meteen zijn harde mening. Die vond het "niet goed, te emotioneel, ik had medelijden met Angela, welterusten". Tja, probeer dan nog maar eens moeiteloos in slaap te vallen. "Ik lig in bed te woelen, dat had ik anders moeten aanpakken. Als ik niet aan iets leuks denk, val ik nooit in slaap. Gelukkig gaan mijn gedachten naar Israel (een Kind van Ruinerwold, red.) die exact twee jaar na zijn ontsnapping in smoking met beugel en nieuwe coupe de mooiste tv-prijs wint. Zo’n avond kan natuurlijk niet meer stuk. Daar kom ik met de mooiste droom niet meer overheen."

Maar hé, hij hoeft ook niet alleen maar te balen: Carlo kon ook mooi terugblikken op zijn eigen Televizier-Ring winst van jaren geleden:


Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.