Carice van Houten heeft één van de meest mysterieuze rollen in de populaire serie Game of Thrones. De priesteres Melisandre werd moeder van een spookbaby en wekt de doden weer tot leven. Niet gek dat er veel over haar gespeculeerd wordt.

Article continues after the ad

Voor de Amerikaanse Elle gaat Carice wat dieper in op populaire theorieën over haar personage. Sommigen zijn… wat serieuzer dan anderen. Werkt de ketting van Melisandre als een soort iPhone-oplader? Heeft de priesteres een diepere connectie met Ed Sheeran?

Carice slaat zich er met verve doorheen!

Game of Thrones is momenteel aan zijn zevende seizoen bezig. Maandag verschijnt de vierde aflevering op HBO; in Nederland is de serie te volgen via Ziggo. Eerder deze week werd HBO gehackt, en kwam onder meer het script van deze aflevering naar buiten. 

In totaal zal het verhaal over de strijd om de troon van Westeros acht seizoenen beslaan. Vooralsnog lijkt het erop dat Carice nog wel een tijdje rondhangt, maar in Game of Thrones kun je er nooit zeker van zijn!

Elle interviewde de actrice trouwens uitgebreid, onder andere over Game of Thrones. Het hele gesprek, inclusief prachtige fotoshoot vind je hier.