Gouden Kalf-winnares en Nederlands trots Carice van Houten heeft onlangs tijdens een perstour met verschillende kranten uitgebreid gepraat over haar leven als moeder.

Article continues after the ad

Onzeker

Tijdens een interview met de Britse krant The Telegraph vertelt Carice dat ze onzekerder over haar uiterlijk is, sinds ze bevallen is van haar zoontje Monte. Ook heeft ze heel sterk het gevoel dat het ouder worden geen voordeel is voor eventuele audities in de toekomst.

Veertig

Carice zegt: “Ik denk dat ik momenteel meer met mijn eigen ijdelheid worstel om me uit te kleden, omdat ik me minder zeker voel over mijn lijf, vooral nadat ik een kind heb gebaard en 40 ben geworden”, aldus de actrice die momenteel weer te zien is als Melisandre in de HBO-hitserie Game of Thrones.

Te oud

Over haar zorgen over ouder worden in een vak waarbij er veel nadruk ligt op het uiterlijk vertelt Carice: “Soms denk ik nadat ik een auditie heb gehad waarvan ik de rol niet kreeg: ’Ben ik te oud?’ En het is oneerlijk, want mannen hebben dat probleem niet.”

Rimpels

“Ik wil er niet aan toegeven door iets aan mijn gezicht te laten doen, zodat ik werk blijf houden, maar tegelijkertijd is dat wel hoe het tegenwoordig gaat in de filmindustrie”, aldus Carice van Houten. Toch geeft de 40-jarige Game of Thrones-actrice aan dat ze nog niet weet of ze wat wil laten doen. “Ik weet echt nog niet wat ik er aan ga doen. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik van elke rimpel op mijn gezicht houd.”