Met de woorden: “Yup. This mommy’s back in the saddle”, kondigt actrice Carice van Houten op Instagram aan dat ze een grote rol heeft bemachtigd in Domino. Dat is de nieuwe film van de wereldberoemde regisseur Brian de Palma.

Article continues after the ad

Jamie Lannister

Carice is niet de enige Nederlander die in de film te zien zal zijn. Eerder werd al aangekondigd dat ook acteur Mohammed Azaay een rol vertolkt. Domino gaat over twee agenten die op zoek gaan naar de moordenaar van hun collega. Hierdoor belanden zij op op het spoor van Europa’s meest gezochte terrorist. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau, die in Game of Thrones ridder Jamie Lannister vertolkt. Ook Van Houten heeft een vaste rol in deze serie, als tovenares Melisandre.

Nederland

De film wordt deels opgenomen in Nederland. Verder wordt er gedraaid in België, Spanje en Denemarken. De opnames van de film zijn al begonnen, dit maakte Nederlandse producent N279 woensdag bekend.

Brian de Palma

De Amerikaanse regisseur Brian de Palma maakte de afgelopen vijftig jaar zo’n veertig films, waaronder klassiekers als Carrie, Dressed to Kill, Scarface, The Untouchables en Mission: Impossible. Zijn laatste bioscoopfilm was Passion uit 2012.