Carice van Houten en Halina Reijn

Carice van Houten en Halina van Reijn schoven dinsdag toch niet aan bij het actualiteitenprogramma De Afspraak op Canvas. De actrices wilden namelijk niet aan tafel zitten met de burgemeester van Aalst.

‘Geen Halina Reijn en Carice van Houten zoals eerder aangekondigd. Reijn is gehuwd met een Joodse man en wil niet aan tafel zitten met de burgemeester van Aalst’. Zo liet Phara de Aguirre, de presentator van De Afspraak, eerder die avond weten via Twitter.

 

Article continues after the ad

Joodse karikaturen

Christoph D’Haese, de burgemeester van Aalst, besloot zondag het Aalsterse carnaval van de UNESCO-werelderflijst te halen. Dit gebeurde naar aanleiding van een rel uit 2018 rond een praalwagen met daarop Joodse karikaturen. Joodse organisaties probeerden al eerder contact te leggen met de VN om het festijn van de erflijst te halen. Uit protest besloot de burgemeester dit zelf te doen. "Aaltenaren hebben het gehad met de verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten", zei hij dinsdag hierover in De Afspraak.

Daniël de Ridder

Halina Reijn, die samen met Carice zou aanschuiven om te praten over de film Instinct, waar ze met Marwan Kenzari in speelt, heeft een relatie met oud-voetballer Daniël de Ridder. Hij gaf afgelopen weekend nog een interview aan de NRC over racisme in zijn tijd bij Ajax. “Ik kreeg honderden keren ‘kankerjood’ naar m’n hoofd. Dat was voor mij normaal geworden. Maar dat was het niet.”