Red Light, Carice van Houten, Halina van Reijn

Carice van Houten en Halina van Reijn hebben hun krachten weer gebundeld voor een gloednieuwe reeks. De twee vriendinnen die eerder samenwerkten aan Instinct wagen zich nu aan de opnames van Red Light.

Article continues after the ad

We wisten in augustus 2019 al te melden dat Red Light er ging komen, maar sindsdien bleef het angstvallig stil rond de opnames van deze Nederlandstalige reeks. Nu kijken we door de coronacrisis niet meer op vanwege een vertraagde of geannuleerde reeks, maar gelukkig kunnen we nu toch opgelucht ademhalen. Carice dropt namelijk zojuist de allereerste beelden op haar Instagram.

Trotse Carice

De releasedatum laat nog even op zich wachten, maar de omroep belooft dat Red Light komend televisieseizoen al te zien is. Carice van Houten is in ieder geval al hartstikke trots op wat er gemaakt is. "We did it again, Halina! Trots om de eerste teaser van Red Light te laten zien. Volgt binnenkort op omroep BNNVARA en VTM", schrijft ze bij de onderstaande beelden. 

 

Prostitutie

De serie gaat over drie vrouwen gespeeld door Carice, Halina en Maaike Neuville met verschillende achtergronden die zich elk op hun eigen manier moeten bevrijden uit de prostitutie. Eerder schemerden de hoofdrolspelers al door dat het hierover zou gaan “Het is onze missie om met Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.” De cast wordt verder aangevuld met o.a. Jacob Derwig, Beppie Melissen, Nadia Amin en Robert de Hoog.

Als we weten wanneer de reeks te zien is, laten we het weten!