Dit weekend bezochten duizenden fans van Harry Potter het Canadese dorpje Blyth. Daar deden ze mee aan het jaarlijkse Festival of Wizardry!

Article continues after the ad

Quidditch

Sinds vorig jaar biedt het Canadese dorpje Blyth onderdak aan het Festival of Wizardry, een jaarlijks spektakel waarin fans van Harry Potter zich verzamelen om zich een weekend onder te dompelen in de wereld van J.K. Rowling. Zo kunnen ze zich verkleden, meedoen aan een potje quidditch of een drankje doen in een café dat helemaal is ingericht in de stijl van de populaire boeken en films. Vorig jaar trok dit evenement 1500 bezoekers, maar afgelopen weekend wisten niet minder dan 9000 fans hun weg te vinden naar Blyth!

De liefhebbers kwamen dan ook van over de hele wereld. Via Twitter deelden ze hun ervaringen met de fans die er helaas niet bij konden zijn.

Tovenaarsleerlingen

Helaas konden de tovenaarsleerlingen niet voorkomen dat de laatste dag van het festival letterlijk en figuurlijk in het water viel. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd een groot deel van de activiteiten afgelast.

De nieuwszender CTV News maakte een korte reportage over het festival. Daarin vertellen een paar van de meest hardcore fans over hun liefde voor Harry Potter.

Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Organisator Transfigured Town heeft het Festival of Wizardry 2018 al aangekondigd!