Cameron Diaz

Cameron Diaz stopte in 2014 met haar carrière in Hollywood. De actrice heeft absoluut geen spijt van dat besluit. In een interview met Gwyneth Paltrow vertelt ze hoeveel impact die keus op haar leven heeft gehad.

'Voor het eerst ging ik echt voor mezelf zorgen'

De laatste keer dat we Cameron op het witte doek zagen was in 2014 als Miss Hannigan in de remake van de Disney hitmusical Annie. Daarna besloot de actrice even wat tijd voor haarzelf te nemen. "Toen ik 40 werd besloot ik dat ik mijn leven opnieuw wilde gaan leiden, maar dan op een andere manier. Jarenlang werkte ik me kapot van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en dat vrat aan me." Je kan het volledige gesprek hieronder zien.

In die periode ontmoette ze ook haar huidige man Benji. "Toen ik eenmaal besloot te stoppen met acteren en me te richten op mijn persoonlijke leven en mijn relaties met familie en vrienden, kwam Benji ineens in mijn leven. Dat voelde meteen zo goed, dat we vrij snel daarna zijn getrouwd".

Article continues after the ad

'In bezit van de makers'

Die tijd voor zichzelf had ze wel even nodig, ook al kon ze niet rekenen op begrip van iedereen. "Een heleboel mensen begrepen het niet, maar het was intens om te werken op dat niveau." Ze had ook vaak het gevoel dat ze niet haar eigen ding meer kon doen. "Als je een film maakt, ben je gewoon in het bezit van de makers. Je bent er maanden achter elkaar twaalf uur per dag, je hebt nooit eens vrije tijd."

Van model tot Hollywood-ster

Cameron Diaz brak op haar 22e door met The Mask naast Jim Carrey. Hiervoor verdiende ze haar brood als model. Na The Mask schitterde de nu 47-jarige actrice in veel hits als Charlie's Angels, My Sister's Keeper en There's Something About Mary. Ze sloot haar succesvolle carrière in 2014 af met Annie, Sex Tape en The Other Woman.