Het laatste seizoen van Game Of Thrones komt snel dichterbij! We moeten alleen de komende winter nog even door. Hoe houden we dat vol? Met deze (hart)verwarmende items! En drank: sterk en veel.

Sneakers

Persoonlijk hebben we dubbele gevoelens over schoenen als collector’s items... Ja, ze zijn soms heel vet, maar zodra je er even op loopt raken ze versleten en beschadigd! De wereld is soms een verwarrende plek…
 

 

 

Dat gezegd hebbende zien deze ‘House Lannister’-Adidasjes er pico bello uit!

Hetzelfde geldt voor deze variant die is gebaseerd op Daenerys Targaryen!

En deze kicks die zich richten op de… gewelddadigere neigingen van de Targaryens!

Wanneer deze mooie schoentjes precies verkrijgbaar worden is nog niet bekend, al wordt het sowieso 2019. Als je geïnteresseerd bent: houd verschillende sneakerwinkels goed in de gaten! Dit soort speciale edities vliegen vaak de winkel uit, en worden daarna véél duurder doorverkocht…

Kookboek

In Game Of Thrones is er veel aandacht voor seks, geweld en... gewelddadige seks. In de boeken wordt er daarnaast ook regelmatig gegeten! Het kookboek A Feast Of Ice And Fire bevat recepten voor de lekkerste gerechten uit Westeros. Pas wel op als iemand je vraagt om iets lekkers te koken voor een bruiloft...

Tijd voor een gierige pro-tip (dat zijn de beste, immers!): veel Game Of Thrones-fans zetten filmpjes van hun favoriete gerechten op Youtube. Je hoeft het boek dus niet per se kopen als je zin hebt in gebakken sprinkhaantjes met een laagje honing, kikkererwtenpastei of gestoofde kwartel.

 

Whisky

Nu de winter (bijna) gearriveerd is, is het lekker om af en toe eventjes een verwarmend borreltje te drinken. Johnnie Walker had het juiste idee, met de speciale ‘Johnnie White Walker’-variant!
 

 

De fles is een collector’s item, en de tekst ‘Winter is here’ wordt zichtbaar als de whisky op de juiste temperatuur is. Zoals het de White Walkers betaamt, is deze blended whisky bedoeld om in de vriezer te bewaren. IJskoud is hij het lekkerst!

Voor de échte whiskyduivels verschijnt er binnenkort nóg een mooie set, van single malt whisky’s met Game Of Thrones-labels. Deze acht single malts worden op basis van hun smaak gekoppeld aan de verschillende huizen in Westeros. Het voert een beetje te ver door om ze allemaal te behandelen, maar The Whisky Dictionary vat het voor de geïnteresseerden even kort samen.
 

 

Omdat het om single malts gaat, van behoorlijk gerenommeerde merken, ligt de prijs van deze whisky’s een stuk hoger (tussen de 60 en 120 euro). Deze verschijnen waarschijnlijk in februari in Europa, maar de Johnnie White Walker is hier en daar al te vinden.

Game Of Game (Of Thrones)

Met de feestdagen om de hoek weet je één ding zeker: bordspellen are coming! Of je nu een speciale Game Of Thrones Monopoly speelt, om Westeros vecht in Risk, of The Wall beschermt in Catan: gezelligheid ten top!

Er is ook een op zichzelf staand Game Of Thrones-bordspel, maar dat raden we alleen aan als je drie weken kerstvakantie hebt, zodat je alle spelregels kunt stampen. Het is niet zo ingewikkeld als de Nations League, maar het scheelt weinig!

 

 

 

Stropdas

Tijdens de feestdagen wil je er een beetje leuk uitzien, dus kan een stropdas helemaal geen kwaad; afhankelijk van wat je precies gaat doen.

 

Nordstrom heeft twee bijzondere varianten in de aanbieding: een rode van het Huis Lannister en een groene met een Huis Stark-print. Hoewel de Starks het in de serie héél zwaar te verduren hebben, heeft deze versie toch onze voorkeur. Met name door alle… eigenaardigheden van de Lannisters (*Kuch* incest).
 

Hand Of The King

Als je wél een Game Of Thrones-superfan bent, maar dit niet per se uit wil stralen, dan is er ook een subtielere mogelijkheid. Met deze broche maak je jezelf kenbaar als de ‘Hand van de koning’! Okee, het loopt met deze knecht vrijwel altijd gruwelijk af, maar dat is niet het punt!
 

 

Leuk cadeau voor iemand anders, of jezelf! De broche scoort ook hoog op het gebied van ‘passieve agressie’. Heb je het gevoel dat je altijd alles moet doen, nooit een complimentje krijgt, maar wél op je kop als er wat in het honderd loopt? Dan… ben je The Hand Of The King!

Count Olaf haalt nog één keer al zijn vermommingen uit de kast! Krijgt de gemene schurk eindelijk de Baudelaire-kinderen te pakken? Check de trailer van het laatste seizoen van A Series Of Unfortunate Events!

Het zal je gebeuren: je ouders verdwijnen en laten je een gigantische erfenis na… en je geflipte oom doet alles om die poet in handen te krijgen!

In het derde seizoen van ASOUE, dat de laatste vier boeken behandelt, ontdekken we eindelijk het lot van de Baudelaire-kinderen. Ontsnappen ze eindelijk aan hun gestoorde oom? Worden ze voer voor de haaien? Of… allebei?

 

Unfortunate…

Neil Patrick Harris liet eerder dit jaar al weten dat het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events het laatste is. De makers besloten om de structuur van de boeken zo veel mogelijk te volgen, en aangezien ze binnenkort allemaal behandeld zijn is het over en sluiten… Jammer, want de serie was behoorlijk populair!

Natuurlijk zijn er nog wel mogelijkheden voor een eventuele spin-off. Lemony Snicket (de schrijversnaam van Daniel Handler) schreef óók de boekenserie All The Wrong Questions, die gaat over zijn werk voor de geheime V.F.D-organisatie.

De ster van A Series Of Unfortunate Events, Count Olaf, speelt in deze boekenreeks geen rol van betekenis… Dat we Neil Patrick Harris terugzien als ‘crimineel genie’ is helaas onwaarschijnlijk.

Het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events is vanaf 1 januari te streamen op Netflix.

Een of andere Netflix Amerika-medewerker had zijn dag niet óf haat Gossip Girl héél erg. Op twitter buitelt iedereen over elkaar heen en gaan mensen aan de haal met de hilarische, maar keiharde nieuwe versie van de beschrijving bij Gossip Girl.

Het is alweer zes jaar gelden dat de wereld er ein-de-lijk achter kwam wie nu die Gossip-blogger was tussen alle New Yorkse elite en sindsdien zitten we in een Gossip Girl-loos zwart gat. Netflix Amerika duwt ons er nu een stukje verder in met een snoeiharde nieuwe beschrijving. En het is nogal pijnlijk.

Savage

Comédienne Lane Moore zag de bitchy beschrijving voor het eerst en die deelde ze meteen op twitter. “Netflix: ‘let’s get someone who fuckin hates Gossip Girl to write the description of Gossip Girl’”, zo schreef ze erbij.
 


Unreasonably attractive

Deze chagrijnige medewerker heeft ergens wel een punt: de jongens en meiden uit de show zijn bijna zonder uitzondering véél te knap en aantrekkelijk. En ja, het zijn eigenlijk ook een stelletje verwende nesten. Dit was juist wat de serie mede zo lekker maakte dus… stop, Netflix Amerika!
 


Dan komt terug!

Fans van Dan Humphrey kunnen binnenkort opnieuw genieten van deze superknappe dude. Hij speelt namelijk een stalker in de nieuwe, zwoele hit van dit moment: thrillerserie YOU. Nog beter nieuws: hij komt op 26 december naar Netflix én er komt een tweede seizoen!