Het laatste seizoen van Game Of Thrones komt snel dichterbij! We moeten alleen de komende winter nog even door. Hoe houden we dat vol? Met deze (hart)verwarmende items! En drank: sterk en veel.

Sneakers

Persoonlijk hebben we dubbele gevoelens over schoenen als collector’s items... Ja, ze zijn soms heel vet, maar zodra je er even op loopt raken ze versleten en beschadigd! De wereld is soms een verwarrende plek…
 

More content below the advertising

 

 

Dat gezegd hebbende zien deze ‘House Lannister’-Adidasjes er pico bello uit!

Hetzelfde geldt voor deze variant die is gebaseerd op Daenerys Targaryen!

En deze kicks die zich richten op de… gewelddadigere neigingen van de Targaryens!

Wanneer deze mooie schoentjes precies verkrijgbaar worden is nog niet bekend, al wordt het sowieso 2019. Als je geïnteresseerd bent: houd verschillende sneakerwinkels goed in de gaten! Dit soort speciale edities vliegen vaak de winkel uit, en worden daarna véél duurder doorverkocht…

Kookboek

In Game Of Thrones is er veel aandacht voor seks, geweld en... gewelddadige seks. In de boeken wordt er daarnaast ook regelmatig gegeten! Het kookboek A Feast Of Ice And Fire bevat recepten voor de lekkerste gerechten uit Westeros. Pas wel op als iemand je vraagt om iets lekkers te koken voor een bruiloft...

Tijd voor een gierige pro-tip (dat zijn de beste, immers!): veel Game Of Thrones-fans zetten filmpjes van hun favoriete gerechten op Youtube. Je hoeft het boek dus niet per se kopen als je zin hebt in gebakken sprinkhaantjes met een laagje honing, kikkererwtenpastei of gestoofde kwartel.

 

Whisky

Nu de winter (bijna) gearriveerd is, is het lekker om af en toe eventjes een verwarmend borreltje te drinken. Johnnie Walker had het juiste idee, met de speciale ‘Johnnie White Walker’-variant!
 

 

De fles is een collector’s item, en de tekst ‘Winter is here’ wordt zichtbaar als de whisky op de juiste temperatuur is. Zoals het de White Walkers betaamt, is deze blended whisky bedoeld om in de vriezer te bewaren. IJskoud is hij het lekkerst!

Voor de échte whiskyduivels verschijnt er binnenkort nóg een mooie set, van single malt whisky’s met Game Of Thrones-labels. Deze acht single malts worden op basis van hun smaak gekoppeld aan de verschillende huizen in Westeros. Het voert een beetje te ver door om ze allemaal te behandelen, maar The Whisky Dictionary vat het voor de geïnteresseerden even kort samen.
 

 

Omdat het om single malts gaat, van behoorlijk gerenommeerde merken, ligt de prijs van deze whisky’s een stuk hoger (tussen de 60 en 120 euro). Deze verschijnen waarschijnlijk in februari in Europa, maar de Johnnie White Walker is hier en daar al te vinden.

Game Of Game (Of Thrones)

Met de feestdagen om de hoek weet je één ding zeker: bordspellen are coming! Of je nu een speciale Game Of Thrones Monopoly speelt, om Westeros vecht in Risk, of The Wall beschermt in Catan: gezelligheid ten top!

Er is ook een op zichzelf staand Game Of Thrones-bordspel, maar dat raden we alleen aan als je drie weken kerstvakantie hebt, zodat je alle spelregels kunt stampen. Het is niet zo ingewikkeld als de Nations League, maar het scheelt weinig!

 

 

 

Stropdas

Tijdens de feestdagen wil je er een beetje leuk uitzien, dus kan een stropdas helemaal geen kwaad; afhankelijk van wat je precies gaat doen.

 

Nordstrom heeft twee bijzondere varianten in de aanbieding: een rode van het Huis Lannister en een groene met een Huis Stark-print. Hoewel de Starks het in de serie héél zwaar te verduren hebben, heeft deze versie toch onze voorkeur. Met name door alle… eigenaardigheden van de Lannisters (*Kuch* incest).
 

Hand Of The King

Als je wél een Game Of Thrones-superfan bent, maar dit niet per se uit wil stralen, dan is er ook een subtielere mogelijkheid. Met deze broche maak je jezelf kenbaar als de ‘Hand van de koning’! Okee, het loopt met deze knecht vrijwel altijd gruwelijk af, maar dat is niet het punt!
 

 

Leuk cadeau voor iemand anders, of jezelf! De broche scoort ook hoog op het gebied van ‘passieve agressie’. Heb je het gevoel dat je altijd alles moet doen, nooit een complimentje krijgt, maar wél op je kop als er wat in het honderd loopt? Dan… ben je The Hand Of The King!

More content below the advertising

Rapper Eminem spuwde gisteren zijn gal op Netflix omdat de streamingdienst The Punisher (en Jessica Jones ook, natuurlijk) cancelde, en nu reageert Frank Castle-acteur Jon Bernthal weer op die reactie.

More content below the advertising

Eminem kwam gisteren op voor The Punisher en al zijn fans. In een keiharde tweet haalde hij uit naar Netflix. “DEAR NETFLIX”, begon hij in hoofdletters. “YOU ARE BLOWING IT!”. Duidelijke taal.
 

 

Jon Bernthal reageert

Acteur en hoofdrolspeler Jon Bernthal, uiteraard hét gezicht van The Punisher als de meedogenloze vigilante Frank Castle, voelt zich vast nog een beetje down. Die Eminem-reactie voelt dan vast als een steuntje in de rug. De acteur reageert in een tweet vandaag op die actie: hij voelt zich trots dat Eminem blijkbaar keek!
 

 

Veel te duur

In de afgelopen dagen druppelden verschillende berichten de media in die verder ingaan op de ‘echte’ reden waarom Netflix de Marvel-shows in de prullenbak gooide. Zo kwam The Hollywood Reporter met het nieuws dat Netflix nooit écht de licentierechten had voor die shows. Die lagen al die tijd bij Disney en Netflix betaalde ABC (ook van Disney) een flinke som geld om de shows uit te zenden. Nu daalde de kijkcijfers van The Punisher al en daar komt nog bij dat alle shows ook vrij duur waren om te maken. Een en een is twee.
 

Disney+

Het is overigens geen goed bewaard geheim dat Disneys aankomende streamingdienst Disney+ Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage én Iron Fist waarschijnlijk ooit nog gaat overnemen. Het zou zonde zijn om al deze personages op de plank te laten liggen. Mocht Disney het gaan doen, staat er nog wel een addertje onder het gras te wachten.
 

Geen show die zijn hoofdpersonages zo frequent uitmoordt als The Walking Dead. Momenteel zitten we vuistdiep in seizoen 9, maar welke survivors zijn eigenlijk nog de moeite waard? En wie mag er naar het land van de doden? Wij zochten het voor je uit!  

Let op: dit artikel bevat ook spoilers voor seizoen 9!

More content below the advertising

10. Jerry

De grote vriendelijke reus van de serie. Nog altijd de meest trouwe rechterhand ooit. Hij adoreert koning Ezekiel en is niet te beroerd om vijanden keihard door midden te klieven met zijn mega-axe. Sowieso het personage met het tofste wapen uit de serie.
 

9. Ezekiel
 

De onofficiële koning van de groep. Een inspirerende en altijd opbeurende leider die door diepe dalen ging vóór de apocalyps, maar ook zeker tijdens. We herinneren ons tijgermaatje Shiva nog maar al te goed. Veroverde het hart van Carol en dat is al een prestatie op zich.
 

8. Judith

Little ass-kicker is opeens een stukje ouder en nóg meer badass geworden. Met een eigen katana en natúúrlijk papa’s sheriff-hoedje. Misschien wel het personage met de meeste potentie in de serie. Hopelijk staat haar een gouden toekomst te wachten! Haar relatie met Negan is ook te interessant om te laten liggen.
 

7. Aaron

Nog altijd een tof personage dat stiekem al héél lang meedraait. Die metalen arm? Dat maakt ‘m alleen maar cooler. Is na de time jump een solide vechtersbaas (mede dankzij trainingen van Jesus). Roept geen haat op en dat is al heel wat! Tevens is het gewoon een lieve gast die altijd klaar staat voor zijn mede-survivors.
 

6. Negan

Zit momenteel nog altijd in de bak – ondanks enkele uitstapjes. Blijft een intrigerend personage. Ook interessant: als meedogenloze villain is hij natuurlijk verantwoordelijk voor vele, nog altijd enorm pijnlijke doden (Glenn en Abraham, *snik*). Toch voelen we nu, euhm, compassie? Vergeving gaat te ver, maar fans zouden het nu best balen vinden als hij de show moet verlaten – en dat zegt genoeg. Redemption is coming!
 

 

5. Maggie

Eeuhm, ja: dit is een lastige. We weten inmiddels dat ze plotseling verdween. Het was voor velen een shock om te horen dat deze aflevering blijkbaar ook haar laatste was. Die kwam een beetje uit de lucht vallen. Toch moeten we in de tussentijd niet vergeten dat Maggie één van meest geliefde personages ooit was. Of ze dat ook blijft, hangt helemaal af van haar onvermijdelijke terugkeer over een aantal jaar (als we mogen dromen).

Haar intense scène met Negan van dit seizoen blijft een hoogtepunt.
 

 

4. Rick

Staat enkel op dit lijstje omdat ‘ie nog gewoon leeft. Hoe en wat? Dat weet niemand. Die drie aankomende Rick-spin-off-films duiken dieper in de wereld en de toekomst van Mr. Grimes. Nog altijd de absolute leider van de show, ook al denken zijn vrienden dat hij dood is. Zijn ‘presence’ voel je nog steeds over de serie hangen en dat is een testament dat laat zien hoe enorm belangrijk hij nog steeds is.
 

3. Michonne

Gelukkig komt ze volgend seizoen gewoon terug, maar helaas is dat óók meteen haar laatste… We kunnen ons inmiddels geen TWD-wereld zónder Michonne meer voorstellen. Dat afscheid kan dan ook niet laat genoeg komen. Michonne bezit elke eigenschap die een TWD-personage goed maakt: ze is een badass, heeft een flink uitgediepte geschiedenis én haar motivaties zijn geloofwaardig. We gaan je missen!
 

2. Daryl

Onder diehard TWD-fans hoor je vaak de kreet: “If Daryl dies, we riot!” We zijn er van overtuigd dat Daryl na zoveel seizoenen nog altijd van onschatbare waarde is. Hij veranderde zo langzamerhand in het hart van de serie. Ricks rechterhand en Carols bff zonderde zich enige tijd af en kreeg een hond (genaamd Dog), maar nu is ‘ie weer helemaal terug - gelukkig maar!
 

1. Carol

Queen Carol is de grootste bazin die TWD kent. Geen enkel personage is zó erg veranderd in de loop van de serie. Kijk maar eens naar de Carol van seizoen 1: een frêle vrouw, bang voor haar man met zijn losse handjes. Nu weet je wel beter: ze is nu een supersterke moordmachine waar iedereen bang van moet zijn en redde de groep al ontelbare keren. Carol is het onbetwiste hoogtepunt van character development.
 

Irritant

4. Eugene

Nog altijd hopeloos verliefd op Rosita. En heel slim en inventief. Maar verder… is Eugene vrij doelloos. Hij kan zich op zijn minst verdedigen en dat was vroeger wel anders. Gooit er regelmatig onnavolgbare spraakwatervallen uit en we zijn nog altijd niet vergeten hoe hij de groep meerdere keren naaide als Savior.
 

3. Alden

Een van de weinige ex-Saviors met een werkend moraal kompas. Met hele goede looks. Vóór de time jump diende hij als Maggie’s sparringpartner en flirt, maar nu, ná de time jump, is ‘ie opeens met Enid samen? Beetje creepy. We zouden het echt niet erg vinden als The Whisperers ‘m omleggen (hij is toch al gevangen genomen).
 

2. Anne

Totaal onuitstaanbaar. Ook na haar transformatie van Jadis, leider van de garbage people, naar Anne, degene die waarschijnlijk opduikt in één van die drie aangekondigde Rick-films. Als ‘redder’ van Rick krijgt ze nog enige credits, maar voor de rest zullen we bar weinig onthouden van deze onverklaarbare creatie.
 

1. Henry

Vervelend puberjoch dat zich meer dan eens misdroeg. Schijnt een ‘prince’ te zijn. Hij belandde zelfs in de cel na een avondje zuipen met zijn nieuwe tienermatties. Met Carol en Ezekiel als ouderfiguren zou je meer verwachten. Had ooit een véél coolere oudere broer. Verder niet zo interessant.