Bijna is het zover: nog één aflevering en dan is het Game Over voor de strijd om de IJzeren Troon. Natuurlijk komen er over een paar jaar tig prequels en spin-offs maar daar hebben de fans nu niets aan. Om de pijn te verzachten en de ontwenningsverschijnselen tegen te gaan hierbij opnieuw een hele berg Game of Thrones-cadeautips waar je meteen weer van opvrolijkt.

White Walker Whisky

Dat is dus briljante marketing: Johnnie Walker, het merk achter de beroemde Red Label en Black Label-whisky, komt nu ook met een White Walker Whisky. We hoeven niet eens een woordgrap te maken dat je 'm wel ijskoud moet serveren, want dat doen ze zelf al. Een ideale manier om je verdriet te verdrinken over het einde van de serie.

Article continues after the ad

Een Hodor-deurstop

In de categorie “Cadeaus die we ze zelf hadden willen verzinnen” is hier de Hodor-deurstop. Het houdt namelijk de deur tegen. “Hold the door”, snappie? Briljant in al zijn eenvoud, dit blok hout. Primark heeft ze al vanaf 4,50 euro maar die op Amazon hebben ook echt Hodor erop in de stijl van het Game of Thrones-logo.

 

My Journey North: De autobiografie van Hodor

Een onmisbaar item voor de echte Game of Thrones-fan is natuurlijk de autobiografie van Hodor. Wie zich afvraagt wat Hodor voelde ten tijde van Hodor, of wat er door Hodor heen ging op het moment dat Hodor Hodor Hodor, dit boek geeft het antwoord op al je vragen.

North from Winterfell: Het vervolg op de autobiografie van Hodor

Wie denkt dat Hodor in 300 pagina's wel zijn hele verhaal kwijt zou kunnen, die heeft het mis. Gelukkig is er nu dit vervolg zodat lezers die zich na het eerste deel afvragen wat er gebeurde met Hodor en hoe Hodor Hodor Hodor niet langer hoeven te wachten.  
 

Ho-Ho-Hodor Kersttrui

De grote knuffelbeer blijkt één van de voornaamste inspiratiebronnen voor goede cadeaus, want ook de Ho-Ho-Hodor Kersttrui mag deze kerst natuurlijk niet ontbreken in de cadeaustapel van elke rechtgeaarde GoT-fan.

Een pop-up boek dat er net zo uitziet als de opening credits

We riepen al eerder dat Game of Thrones één van de mooiste tv-intro's ooit heeft. Niet alleen qua muziek, maar zeker ook visueel. En dit boek combineert de majestueuze maquette-constructies op ingenieuze manier met de trend van pop-up boeken.

King’s Landing 4D Puzzel - én de Lego-versie

Met deze 4D-puzzel van 260 stukjes kun je zelf het statige King’s Landing nabouwen [SPOILER ALERT] Na de controversiële één-na-laatste aflevering van de serie is daar echter weinig meer van over. Gelukkig dook er al snel een meme op van een meer waarheidsgetrouwe Lego-uitvoering die bestaat uit meer dan een miljoen stukjes.

De 3D-drakenlamp

Een Bulgaarse creatieveling heeft zelf een 3D-drakenlamp gemaakt die je via Etsy kunt kopen. Als het licht aan staat is het net alsof de draak vuurspuwt, en als het lampje uit is dan lijkt het net op de ijs spuwende White Walker-draak. Op moment van schrijven lijkt de lamp helaas al uitverkocht, maar we hopen dat er snel weer nieuwe exemplaren te krijgen zijn.