Kit Harington in een bak vla! Nee, niet alles is te koop. Maar als je deze kerst een Game of Thrones liefhebber wilt verrassen met een mooi kerstcadeau dan zijn er vele mogelijkheden. Uiteraard blijven we ver weg van DVD-boxen en Iphone-hoesjes, want die heeft de echte fan natuurlijk allang.

Article continues after the ad

Game of Thrones Het Bordspel

Als Game of Thrones straks afgelopen is, en ja, dat moment komt, dan is het toch ook een mooi idee om nog uren plezier te kunnen maken met je eigen GOT-bordspel. Lekker kneuzen met kaartjes en pionnetjes. Een spel vol intrige... Als je de reviews moet geloven héél leuk, maar ook zo ingewikkeld dat je er wel een tijdje aan kwijt bent voor je het onder de knie hebt. Gelukkig heeft de gemiddelde Game of Thrones-fan tijd zat nu, toch niks op tv. Game on!

Een ei

Maar niet zomaar een ei, een draken-ei…. Oeh, mysterieus. De echte fan gooit het ding uiteraard Daenerys-style op de barbecue, en dan lekker in je blote kont erbij kruipen. Of was dat zo’n ‘don’t try this at home’-situatie? Het ei komt in ieder geval met een handleiding waar geen speld tussen te krijgen is:  “Rhaegal ei. Een draken-ei om uit te broeden, vraagt intense vlammen en een wezen dat levend wordt verbrand.’ Nou, kind kan de was doen.

Een GOT-tour in Ierland

In Ierland kan het dus gewoon he? Naar filmlocaties van Game of Thrones reizen in een bus en dan door de Ierse blubber naar een plek als Winterfell wandelen. Je pakt zo in één middag meerdere juweeltjes mee. Ook kleinere parels als ‘de brug waar de Starks de dode wolf en pups vinden’. Ga weg. Met een busje vol fans ga je de hort op en: op de weg terug kijk je samen wel twee afleveringen én ‘We have swords and other props on the coach’. Foto met een helm op je bolletje, insta baby! 

GOT-wapenuitrusting

Op de website valyriansteel.com is het één groot feest voor de echt Game of Thrones-fan. Een helm van The Hound? Kan gewoon. Of hetzelfde kekke leren pakje als een unsullied? Geen probleem. Ben je een paar honderd dollar voor kwijt, maar dan kun je op je saaie zondagmiddag Grey Worm spelen in je badkamer. Te. Gek. Stuur je foto's?