Vera en Geert in Boer zoekt Vrouw

De veelbesproken Boer zoekt Vrouw-kandidate Vera, die afgelopen zondag zelf het erf van deelnemer Geert verliet, blikt terug op een fijne tijd. Toch heeft ze nog wat harde, maar eerlijke woorden voor de Brabantse boer!

Article continues after the ad

Vera lag de afgelopen weken zelf óók nogal onder een vergrootglas. Veel kijkers vonden haar aanstellerig, 'te overheersend' en zeiden dat ze zich te 'seksueel' zou opstellen, wat dat ook mag betekenen. Hier was Vera niet van gediend: ze sloeg lekker terug naar die zure kijkers. Ook nu, in een filmpje op de website van Boer zoekt Vrouw, neemt ze geen blad voor de mond. 

Vera over Geert

In een terugblikfilmpje legt Vera uit wat volgens haar het grootste struikelblok vormde. "Hoe beter ik Geert leerde kennen, hoe meer ik doorkreeg dat hij niet bij mij paste", begint Vera. En eigenlijk kwam dat door één (heel belangrijk) ding. "De grootste redend dat het niet lukte tussen mij en Geert was dat ik vond dat er te weinig diepgang was in de gesprekken." En, zo geeft ze toe: "dat heb ik wel nodig".

"Wat je zaait is wat je oogst"

De deelneemster, die inmiddels datet met een andere, onbekende boer, zegt dat ze veel raakvlakken had met Geert en dat hij ook best veel dingen 'in de gaten had' ('Jij bent wel scherp'). "Maar wat voor mij heel erg belangrijk is, is dat er oog is voor de persoon achter het lichaam", aldus Vera, die denkt dat Geert mogelijk gefrustreerd kan raken in de toekomst. "Enerzijds zoekt hij iemand die heel erg voldoet aan zijn plaatje. Maar dan moet je daar ook zelf naar handelen. Hij wil ook niet alleen maar oppervlakkig." Volgens haar kun je die verdieping niet eenzijdig krijgen. Oftewel: "Wat je zaait is wat je oogst. Dat moet hij toch weten als boer".

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20:25 uur te zien op NPO 1. Het hele interview met Vera kun je hier terugkijken!