Geert Jan in Boer zoekt Vrouw op NPO 1

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten broedt op een nieuwe maatregel voor boeren en die valt bepaald niet in de smaak bij Boer zoekt Vrouw-bekendheid Geert Jan. Hij vreest zelfs voor de gezondheid van zijn eigen paarden.

Article continues after the ad

Veel boeren trekken sinds enige tijd weer al protesterend met hun trekkers door het land om te voorkomen dat de minister haar plan tot uitvoer kan brengen. Het zit zo: Schouten wil dat boeren het eiwitgehalte in veevoer terugbrengen om zo de stikstofuitstoot in te perken. De boeren daarentegen verzetten zich en vrezen onder meer dat hun vee hierdoor niet meer gezond opgroeit en dat het zelfs kan leiden tot ziekten en ontstekingen.

Geert Jan maakt zich zorgen

Instagram-fenomeen Geert Jan schaart zich achter zijn boeren-collega's. "Wij komen op voor onze rechten. Dat zouden meer mensen moeten doen." Hij wil met zijn nieuwe filmpje ook vooral benadrukken dat de maatregelen niet alleen effect hebben op koeien, maar dus ook op paarden. En GJ runt een paardenopfokbedrijf. 

Zorgen

Hij vreest dan ook voor de gezondheid van zijn beesten. "Nu zien de paarden er allemaal gezond uit", begint hij. "En als minister Schouten d'r zin doordrijft, zit er straks geen eiwit meer in het veevoer." Maar, beklemtoont GJ, "ook niet in het paardenvoer". Hij vraagt zich af hoe zijn veulens dan gaan opgroeien. "Worden het uiteindelijk zulke toppers?", verwijst hij naar zijn huidige paarden. "Denk er eens vaker aan, als wij actievoeren, dat het ook de paarden betreft.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe gaat de toekomst van de paarden er uitzien als er geen eiwit meer in het voer mag zitten

Een bericht gedeeld door Boer Geert Jan (@boergeertjan) op