Gisteren werd bekend dat acteur Burt Reynolds op 82-jarige leeftijd is overleden in Los Angeles. Als schrale troost konden we toen nog zeggen dat we in elk geval nog zijn postume rol in de nieuwe Tarantino-film nog hadden om naar uit te kijken. Maar nu blijkt dat hij die rol nog niet had opgenomen.

Article continues after the ad

“Mijn oom keek er erg naar uit”

Een nicht van de overleden filmster liet aan the Hollywood Reporter weten dat “mijn oom er erg naar uitkeek om samen te werken met Quentin Tarantino, en met de geweldige cast die hij had verzameld”, aldus Burts nicht Nancy Lee Hess. Reynolds zou in Quentin Tarantino’s Once Upon A Time In Hollywood de rol spelen van George Spahn. Deze man was de eigenaar van de ranch waar seriemoordenaar Charles Manson en zijn sekte in de jaren zestig verbleven.

Verandert Tarantino de geschiedenis weer?

Zoals bekend speelt de film zich af in het L.A. van 1969, en spelen Leonardo DiCaprio en Brad Pitt de hoodrollen als een aan lager wal geraakte acteur en zijn stuntdubbel. De acteur is de buurman van actrice Sharon Tate, gespeeld door Margot Robbie. De echte Tate werd op afgrijselijke wijze door de Manson-sekte vermoord. Het zou kunnen dat in deze film de moord nipt voorkomen wordt; Tarantino veranderde de geschiedenis immers al eerder in zijn films, denk aan Inglourious Basterds. Anders zou het immers nogal smakeloos zijn dat de film vijftig jaar na de moord uitgebracht wordt. Once Upon A Time In Hollywood komt namelijk in de zomer van 2019 uit.