De voor negen Emmy Awards genomineerde serie Vikings keert in november terug op History. De trailer van het vijfde seizoen kondigt een bloedige machtsstrijd aan.

Article continues after the ad

Ragnar Lodbrok

Vikings heeft er dus al vier seizoenen op zitten, maar misschien ben jij nog niet zo gelukkig geweest om de populaire serie te ontdekken. Vikings is gebaseerd op de saga's rond Ragnar Lodbrok, een Noorse Viking-held waarvan het echte bestaan niet vaststaat, maar die in elk geval de hoofdrol vertolkt in een groot aantal Middeleeuwse verhalen.

De verfilming hiervan door History (tot 2008 bekend als The History Channel) heeft kijkers, recensenten en jury's ontzettend positief verrast, wat logischerwijs heeft geleid tot een grote schare fans, geweldige scores op Rotten Tomatoes en IMDb en zoals genoemd al negen nominaties voor Emmy Awards.

Seizoen 5

In de trailer van het vijfde seizoen, gelanceerd op Comic-Con in San Diego, wordt niets minder dan een volledige burgeroorlog aangekondigd. Na een machtsvacuüm dat in het vorige seizoen is ontstaan (no spoilers), menen ineens allerlei partijen aanspraak te maken op de vrijgekomen positie. Partijen die voorheen aan elkaars zijde vochten ... partijen die zelfs een bloedverwantschap delen ...

Trouwe fans zullen meteen weten wat er in seizoen 5 op het spel staat, en voor Vikings-maagden zou deze trailer zomaar de aanleiding kunnen vormen om de serie eens uit te proberen. Nog een leuk nieuwtje zonder spoilers: in het nieuwe seizoen is een rol weggelegd voor Jonathan Rhys Meyers, de knappe kop die je zult kennen van films als Mission: Impossible III en Match Point. Op 29 november gaat het nieuwe seizoen in première.