Ein-de-lijk is de zomer aangebroken. En met de wispelturigheid van het Nederlandse weer, weet je maar nooit hoe lang je daarvan kunt genieten. Dat betekent dat we bij elke zonnestraal massaal in zeesterren-formatie in het park of in de tuin gaan liggen. Goed nieuws: je kunt dit nu ook combineren met een filmpje, zonder dat je jezelf in een donker hol voor de buis hoeft op te sluiten. Wij vertellen je waar je de leukste openluchtbioscopen kunt vinden.

Amsterdam

De Buitenbioscoop

In de Buitenbioscoop, vlakbij station Sloterdijk, wordt elke film kracht bijgezet met een tof decor, bijpassende hapjes en drankjes en een korte film vooraf waarmee jonge filmmakers de kans krijgen een project te tonen. Voor wie liever binnen geniet maar tóch een beleving wil; Pathé opent binnenkort meer 4DX-zalen en wij namen eerder al een kijkje

Utrecht

Cinema in het zand

Met je voeten in het Utrechtse Stadsstrand Soia kijk je naar echte filmklassiekers na zonsondergang. De koptelefoons huur je van tevoren en als je op tijd bent kun je één van de kleedjes of stoeltjes bemachtigen.

Groningen

Zienemaan & Sterren Festival

In een prachtige graswijde neem je in september plaats op een opklapstoeltje met een hapje en drankje. Wát een relaxt sfeertje. Laat de film maar beginnen! 

Apeldoorn

Vue Openlucht Filmfestival

In Apeldoorn vind je de nieuwste films in de buitenlucht. Zo kijk je er dit jaar onder anderen films als Mission: Impossible - Fallout, Incredibles 2, Hereditary en Mamma Mia! Here We Go Again. Handig: als het regent is er ook een groot overdekt gedeelte waar zo'n duizend stoelen staan.

Rotterdam

Pleinbioscoop

Huur een stoeltje voor een euro, of sleep er zelf eentje mee naar het Museumpark voor bijzondere films. Soms kijk je wel met duizend man tegelijk naar een film! 

Zwolle

Pop Up Cinema Celeplein

Vijf weekenden lang kijk je onder de sterren met een dekentje en een drankje naar fantastische films. De makers noemen het een "groots Buitenfilm Spektakel in het Weezenlanden Park".

Haarlem

Film aan het Water

Haarlem trekt alles uit de kast voor een fantastische filmavond. Zo geniet je niet alleen van hele toffe films, ook is er livemuziek, goed eten en een eigen koptelefoon. 

Niets voor jou? Dan draai je toch lekker de televisie een kwartslag en neem je plaats op de zitzak op je balkon? Doen we niet moeilijk over!

Article continues after the ad