Greetings, infidels! Buikspreker Jeff Dunham komt met een eigen Netflix-special genaamd Relative Disaster. De trailer kan je alvast hierboven bekijken.

Article continues after the ad

Relative Disaster

Een aantal bekende poppenkoppen komen voorbij in zijn special. Naast Walter, Peanut en nog veel meer, maakt publieksfavoriet Achmed ook zijn opwachting. Het is opgenomen in Ierland en draait om “Jeff Dunham en zijn gestoorde groep poppen,” in een show over “familie en politiek.”

Achmed the Dead Terrorist

Of je 'm nu grappig vindt of niet, succes heeft Dunham zeker. Tien jaar geleden ging de komiek viral met zijn buikspreek-act Achmed the Dead Terrorist. Het stuk werd geupload op YouTube en meer dan 500 miljoen keer bekeken. Het immense succes leverde Dunham internationale bekendheid op en al gauw was-ie één van de best betaalde comedians ter wereld. Tot dusver is Achmed nog steeds zijn bekendste typetje.

You love him, you hate him

Dunham is overigens niet vrij van controverse. Over Achmed is namelijk niet iedereen te spreken. Eind juni werd de act nog verboden in Maleisië en veel mensen zien het typetje als stereotyperend en beledigend. 

Jeff Dunham: Relative Disaster is vanaf 12 september te zien op Netflix.