Rechercheurs in Florida zochten in de jaren 70 naar acteur Bryan Cranston (Breaking Bad) en zijn broer. Ze waren de hoofdverdachten in een moordzaak.

Article continues after the ad

Murder in Daytona

Bryan Cranston is geen moordenaar. Niet in het echt, althans. Hij zit geen levenslange straf uit in de gevangenis, en hoewel we anders niet hadden geweten wat we hadden gemist, zijn we er allemaal heel blij mee. Zijn acteerkunsten in films en series als Breaking Bad, Trumbo, Malcolm in the Middle en The Infiltrator hebben hem tot een echte publiekslieveling gemaakt.

Bij talkshowpresentator Jimmy Fallon op de bank vertelt Bryan over een moordzaak die zijn leven op zijn kop had kunnen zetten als de moord in kwestie hem in de schoenen was geschoven. Het verhaal is natuurlijk het spannendst als je de video hierboven afspeelt en het van de man zelf hoort, maar we zullen de samenvatting voor de volledigheid ook voor je opschrijven.

Peter Wong

In de jaren 70 maakten Bryan Cranston en zijn broer een motortrip van maar liefst twee jaar door de Verenigde Staten. Ze stopten hier en daar voor tijdelijke baantjes om hun centjes voor de rest van de reis bij elkaar te verdienen. In Daytona Beach (Florida) werkten ze als obers voor een chefkok die Bryan omschrijft als "goed in zijn werk, maar een vreselijk mens". De broers en hun collega's fantaseerden vaak hardop over hoe ze Peter Wong zouden vermoorden.

Dat deden ze natuurlijk voor de grap, maar het lachen verging de collega's wel toen even later de politie op de stoep stond. Peter Wong was daadwerkelijk vermoord, en de agenten wilden graag weten of er mensen waren die daar weleens over gefantaseerd hadden. Bryan en zijn broer waren net vertrokken, op naar hun volgende avontuur, maar wel verdacht natuurlijk, vlak na de moord. De politie vaardigde een arrestatiebevel uit voor de broers, die dus zonder dat ze wisten op de vlucht waren voor de politie.