De keiharde wraakfilm Death Wish uit 1974 groeide uit tot een cultklassieker. Binnenkort verschijnt de gelijknamige remake met in de hoofdrol niemand minder dan Bruce Willis!

Article continues after the ad

Woningoverval

In de grimmige actiefilm Death Wish uit de jaren 70 wordt het gezin van een brave burgerman (Charles Bronson) slachtoffer van een uiterst gewelddadige woningoverval. Hij gaat naar de politie, maar die vertellen hem dat de kans klein is dat ze de daders ooit zullen vinden. Daarop besluit hij het recht in eigen hand te nemen: zwaarbewapend gaat hij ’s nachts de straat op om de criminelen een lesje te leren.

Bloederig

De film was een groot succes en er verschenen meerdere vervolgen. Een remake kon natuurlijk niet uitblijven. Bruce Willis speelt deze keer de wraakzuchtige Paul Kersey. Ook hier zal het er niet bepaald zachtzinnig aan toe gaan. De regie is namelijk in handen van Eli Roth. Hij maakte eerder de bloederige horrorfilms Hostel en The Green Inferno.

De film draait vanaf 22 november in de Amerikaanse bioscopen. Het is nog onbekend of de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.